Logo

Κρήτη: Μεγάλη πυρκαγιά μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου [βίντεο+φωτο]



 
 

Φωτιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αίτία, περίπου στις 08:00 το πρωί της Κυριακής  μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αρχικά στο σημείο επιχειρούσαν 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα.40 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 ελικόπτερα πυρόσβεσης.  

Επίσης, στο χώρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και το ΕΚΑΒ.

Κοντά στο σημείο βρίσκεται και φοιτητική εστία η οποία έχει εκκενωθεί, με τους φοιτητές να έχουν βγει πανικόβλητοι όπως - όπως μέσα από τα δωμάτιά τους έξω στον δρόμο.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, η μεγάλη κινητοποίηση των αρχών  έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους, ενώ οι καπνοί έχουν "πνίξει" τις γύρω περιοχές και είναι ορατοί από πολύ μακριά. 

Πληροφορίες του flashnews.gr αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από υπόγειο χώρο που βρίσκεται δίπλα στην εγκατάσταση. Στον ευρύτερο χώρο βρίσκονται εκτός από τη  φοιτητική εστία,  τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Ηρακλείου.

Πρώτιστος στόχος είναι να αποτραπεί πάση θυσία η επέκταση της φωτιάς στο εργαστήρι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας καθώς ο χώρος εκεί είναι γεμάτος με εύφλεκτα υλικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι  έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο τμήμα της λεωφόρου Κνωσού, ενώ οι  αρχές κάλεσαν τους πολίτες να σφραγίσουν τα παράθυρα των σπιτιών τους λόγω του πολύ έντονο καπνού που έχει κατακλύσει την περιοχή.

Μάλιστα, και στο Βενιζέλειο  έκλεισαν άμεσα όλες τις πόρτες και τις πύλες προκειμένου να μην μπει καπνός μέσα στο νοσοκομείο.

Πρύτανης: «Έσβησε η φωτιά στο Πανεπιστήμιό μας»

Χάρη στην άμεση και μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων η πυρκαγιά έσβησε λίγο μετά τις 12:00. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Ζώρας, δήλωσε σχετικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:  «Έσβησε η φωτιά στο Πανεπιστήμιο μας, Όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποιον φοιτητή δεδομένου ότι η φωτιά αφορούσε στο βόρειο κτίριο των φοιτητικών εστιών. Ερευνούμε όλα όμως τα ενδεχόμενα διότι για παράδειγμα δεν γνωρίζουμε αν κάποιος από τους φοιτητές φιλοξενούσε κάποιο άλλο άτομο».

Ο πρύτανης και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους της πυροσβεστικής, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Λεονταράκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:  «Ξεκινάμε καταγραφή των ζημιών σε γραφεία, εργαστήρια και εστίες. Θα ληφθούν μέτρα και από την περιφέρεια για τους φοιτητές που θα έχουν μείνει χωρίς στέγη και όπου μπορούμε θα ενισχύσουμε και θα βοηθήσουμε».

Για το θέμα των εστιών και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι διαμένοντες στις εστίες φοιτητές, που έχουν πλέον ανάγκη στέγασης, αναμένεται να μεταβεί άμεσα στο Ηράκλειο και κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας. 

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, επόπτες  υγείας της Περιφέρειας εξετάζουν τυχόν επικινδυνότητα του καπνού για τους πολίτες. Για τον ίδιο λόγο αναμένεται να μεταβεί στο Ηράκλειο και κλιμάκιο του Δημόκριτου από την Αθήνα, όπως είπε  στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-9-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις