Logo

Καλογήρου: Καταργείται η αυτόφωρη διαδικασία στα αδικήματα δια του Τύπου



 
 

Την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα που διαπράτωνται δια μέσω του Τύπου ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Ολοκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Μετά τον «υποκατώτατο» μισθό τον οποίο δεσμεύτηκε να καταργήσει, μόλις μετά την έκφραση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης για … κατάργησή του, ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μια φορά κρούει θύρες ανοιχτές, δεσμευόμενος για την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας στα εγκλήματα που τελούνται δια του Τύπου. Κι αυτό, παρότι έχει γνωστοποιηθεί ότι επίκειται η αναμόρφωση της διαδικασίας του αυτόφωρου εγκλήματος για συγκεκριμένες κατηγορίες πλημμελημάτων μετά την τελική επεξεργασία των σχεδίων των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για τους Ποινικούς Κώδικες.

Ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθώντας, ανεπιτυχώς, να δημιουργήσει για την Ελλάδα τη στρεβλή εικόνα μιας χώρας, που βρίσκεται μακριά από τις ευρωπαϊκές αρχές του κράτους δικαίου, παραγνωρίζει ότι μόλις με πρωτοβουλία της παρούσας Κυβέρνησης καταργήθηκαν οι προβλέψεις του λεγόμενου «τυποκτόνου νόμου» (Ν. 2328/1995), έμπνευσης του άλλοτε συνεργάτη του, τότε Υπουργού Τύπου και ΜΜΕ, κ. Ε. Βενιζέλου.

Λίγη ώρα πριν, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είχε δηλώσει - με αφορμή τη σύλληψη των τριών δημοσιογράφων της εφημερίδας "Φιλελευθερος- ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει τη διαδικασία του αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, δίνοντας προτεραιότητα στη γρήγορη εκδίκασή τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-9-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις