Logo

Ιωάννινα: Βρέθηκε βόμβα από την εποχή της Τουρκοκρατίας [φωτο]



 
 

Συναγερμός σήμανε στο χωριό Επισκοπικό, κοντά στα Ιωάννινα, όταν μετά από μετακίνηση χωμάτων σε αυλάκι ομβρίων, αποκαλύφθηκε εκρηκτικός μηχανισμός παλαιού τύπου.

Δεν είναι ασυνήθιστο, σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου να εντοπίζονται βόμβες ή πυρομαχικά από την εποχή του 1940 ή του εμφυλίου που ακολούθησε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν επρόκειτο για κάτι τέτοιο. Παρόμοιο εκρηκτικό μηχανισμό ουδείς είχε ξαναδεί, ούτε από τους πιο ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού, αναφέρει το epiruspost.gr.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή και κλήθηκε πυροτεχνουργός, ο οποίος κατάφερε να ξεθάψει ολόκληρο τον μηχανισμό.

Η προσπάθεια ήταν δύσκολη και ολοκληρώθηκε με μεγάλη μεθοδικότητα. Στην συνέχεια ο εκρηκτικός μηχανισμός απομακρύνθηκε από πυροτεχνουργό του Στρατού, σε μία δεύτερη, εξαιρετικά προσεκτική επιχείρηση που έγινε.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για έναν εκρηκτικό μηχανισμό –βόμβα- από εμπροσθογεμές πυροβόλο. Η διάμετρος ήταν πάνω από τριάντα εκατοστά.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι πρόκειται για ένα απομεινάρι από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας και μάλιστα προ των μαχών για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-10-2018 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις