Logo

Ο υπερπληθυσμός των φυλακών κεντρικό θέμα στη συνάντηση διευθυντών σωφρονιστικών καταστημάτων Ελλάδας - Κύπρου



 
 

Με την παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, και του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχη Φυτράκη, ολοκληρώθηκαν το Σάββατο οι εργασίες της διήμερης συνάντησης των διευθυντών των φυλακών της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όπως έχει καθιερωθεί από το έτος 2015.

Στη συνάντηση, στην οποία παρέστησαν και διευθυντές των φυλακών Κύπρου, συζητήθηκαν θέματα σωφρονιστικού ενδιαφέροντος αλλά και ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, διοικητικής δομής και οργάνωσης των φυλακών, επιμόρφωσης του προσωπικού και λειτουργίας της Σχολής Σωφρονιστικών Υπαλλήλων. 

Τη συνάντηση χαιρέτισαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης, ενώ ομιλία απηύθυνε, μετά από σχετική πρόσκληση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η διευθύντρια φυλακών Κύπρου, 'Αννα Αριστοτέλους, η οποία παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας, τις δράσεις και πρωτοβουλίες των φυλακών Κύπρου.

Η συμμετοχή της κυρίας Αριστοτέλους εντάσσεται στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης των δύο χωρών, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης,  η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνη Μαρία Γιαννακάκη και ο Άριστος Τσιάρτας από τον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης της Κύπρου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, κεντρικό θέμα της διημερίδας αποτέλεσε το καυτό θέμα του υπερπληθυσμού των φυλακών, ενώ κατεγράφησαν προτάσεις για την αντιμετώπιση του συνόλου των θεμάτων που αναπτύχθηκαν.

Οι προτάσεις θα κατατεθούν στα αντίστοιχα όργανα και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ακόμη, οι διευθυντές των φυλακών αντάλλαξαν πληροφορίες και τις πρακτικές που αποκόμισαν από επισκέψεις τους στο εξωτερικό και συμμετοχές τους σε συναντήσεις και συνέδρια ευρωπαϊκού και διεθνούς σωφρονιστικού ενδιαφέροντος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-10-2018 από directNEWS.gr  


Τελευταίες Ειδήσεις