Logo

Αστυνομικός βρίζει ηλικιωμένη πρόσφυγα στη Μόρια [βίντεο]



 
 

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο της Ιταλικής τηλεόρασης  στο οποίο έχει καταγραφεί η συμπεριφορά ενός αστυνομικού στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια, που βρίζει με αχαρακτήριστες εκφράσεις ηλικιωμένη πρόσφυγα.

«Άι γ@@@@! Άι γ@@@@! Σκατόγρια! Φύγε από δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα στο βάλω στον κ@@@ αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια!», ακούγεται να λέει ένας αστυνομικός σε ηλικιωμένη πρόσφυγα, προτού της αρπάξει και πετάξει το μπαστούνι που κρατά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα περίμενε στην ουρά για το συσσίτιο αλλά το φαγητό τελείωσε πριν προλάβει να πάρει και τότε ο αστυνομικός, άρχισε να τη "στολίζει" με υβριστικές εκφράσεις. 

Οι συνάδελφοί του αστυνομικού δεν αντέδρασαν στο περιστατικό ενώ ήταν πολύ αργά διότι το περιστατικό είχε καταγραφεί σε ντοκιμαντέρ της ιταλικής τηλεόρασης που θα προβληθεί στη RAI2.

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί ΕΔΕ και ότι τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός

Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ 

«Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα.

Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης»,

Τι ζήτησε η Διεθνής Αμνηστεία 

«Με αφορμή το βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2 όπου άνδρας με πολιτικά παρουσία ενστόλων ακούγεται να καθυβρίζει χυδαία ηλικιωμένες γυναίκες πρόσφυγες, ως Διεθνής Αμνηστία απαιτούμε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση.

Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών.».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-10-2018 από directNEWS.gr  


Τελευταίες Ειδήσεις