Logo

Βαριές καμπάνες από την Τροχαία για αντικανονική χρήση κινητού κατά την οδήγηση



 
 

Ειδική εξόρμηση πραγματοποίησε στις 17-18-19/10/2018 η Διεύθυνηση Τροχαίας Αττικής  σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής με στόσο τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν αντικανονικά το κινητό τους τηλέφωνο κατά την οδήγηση. 

Κατά την εξόρμηση, που έγινε στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων, συνολικά βεβαιώθηκαν 431 παραβάσεις, σε οδηγούς που έκαναν αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, ενώ παράλληλα αφαιρέθηκαν 398 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, 367 άδειες κυκλοφορίας και 356 άδειες οδήγησης.

Υπενθυμίζεται, στους οδηγούς ότι η αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, συνιστά παράβαση η οποία αποτελεί άμεση αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Παρακαλούνται λοιπόν οι οδηγοί να αποφεύγουν τη χρησιμοποίηση του κινητού τους τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αν δε είναι απόλυτη ανάγκη να γίνει αυτή, τότε πρέπει η χρήση του κατά τη διάρκεια της οδήγησης να γίνεται μόνο όταν το κινητό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας (bluetooth) ή να σταθμεύουν το όχημά τους σε ασφαλές σημείο, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-10-2018 από directNEWS.gr  


Τελευταίες Ειδήσεις