Logo

Επίθεση του Ρουβίκωνα με βαριοπούλες στην πρεσβεία του Καναδά [βίντεο+φωτο]



 
 

Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Οκτωβρίου, εναντίον της πρεσβείας του Καναδά στο Χαλάνδρι.

Ο Ρουβίκωνας με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου αναφέρει ότι πραγματοποίησε την επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Καναδά επειδή η συγκεκριμένη χώρα παρέχει στήριξη στην εταιρεία El Dorado.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 10 κουκουλοφόροι, χρησιμοποιώντας βαριοπούλες, έσπασαν την τζαμαρία στον προθάλαμο του κτηρίου και αφού πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές, τράπηκαν σε φυγή.

Η πρεσβεία δεν φυλάσσεται από την αστυνομία, αλλά από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ωστόσο οι υπάλληλοι της φύλαξης τρόμαξαν από την επίθεση και έτσι δεν μπόρεσαν να δουν τον τρόπο με τον οποίο διέφυγαν οι δράστες.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο, όμως, αφέθηκε αργότερα ελεύθερο. Η αστυνομία συνεχίζει να διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στο σημείο υπάρχουν πολλές κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης της κυκλοφορίας, των οποίων το υλικό θα τεθεί στο μικροσκόπιο. Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Καταδίκη από το Υπουργείο Εξωτερικών

To υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση που σημειώθηκε sτο κτήριο της πρεσβείας του Καναδά και προκάλεσε υλικές ζημιές.

“Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης”.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις