Logo

ΗΠΑ:Αστυνομικός χτυπά βάναυσα ένα 14χρονο κορίτσι [βίντεο]



 
 

Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν με κινητό τηλέφωνο τη στιγμή που ένας αστυνομικός χτυπά μια 14χρονη έφηβη, στο Κόραλ Σπρινγκς στη Φλώριντα.

Στις εικόνες φαίνεται πώς το παιδί βρέθηκε στο έδαφος μπρούμητα με τα χέρια κάτω από την κοιλιά του, ενώ μια αστυνομικός το κρατά και μία άλλη βάζει το γόνατό της στην πλάτη του και του δίνει πολλά χτυπήματα.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο. Η μητέρα της έφηβης, Τζέσικα Ντένις, δήλωσε ότι είναι "θυμωμένη” γι αυτό που συνέβη και ότι το βίντεο δείχνει “σαφώς ότι η κόρη της δεν ήταν επιθετική”, ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της ανήλικης επισήμανε ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε υπερβολική βία. "Το βίντεο καθιστά σαφές ότι η πελάτης μου ήταν στο έδαφος, με τα χέρια κάτω από την κοιλιά της, ενώ το γόνατο της αστυνομικού βρισκόταν στην πλάτη της και την χτυπούσε”, εξηγεί ο Μου αξιωματικού ήταν στην πλάτη του και τον χτύπησε απλά", εξηγεί η Μέγκαν Μόλντοφ.

Ωστόσο, η τοπική αστυνομία παρουσίασε μια άλλη εκδοχή των γεγονότων, ισχυριζόμενη ότι η κοπέλα ήταν με μια ομάδα εφήβων που προκάλεσαν φασαρίες σε ένα εμπορικό κέντρο και ότι τους ζητήθηκε να εγκαταλείψουν την περιοχή. Εντούτοις επέστρεψαν και η έφηβη άρχισε να βρίζει και να προσπαθεί να υποκινήσει τους συμμαθητές της. .

"Οι αξιωματικοί προσπάθησαν να την σταματήσουν όταν άρχισε να παλεύει και να αντιστέκεται στη σύλληψη", δήλωσε η τοπική αστυνομία σε ανακοίνωση. Πρόσθεσε ότι οι αξιωματικοί την έριξαν στο έδαφος "λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς" και ότι "όπως φαίνεται στο βίντεο, αντιστάθηκε στη σύλληψη και για να υπακούσει την χτύπησε στα πλευρά , για να απελευθερώσει την κλειστή γροθιά της" .

Οι αρχές αναφέρουν ότι η έφηβη αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες μετά το συμβάν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις