Logo

Υπήρξε η Ατλαντίδα; Οι ειδικοί βρήκαν “αποδεικτικά στοιχεία” νοτίως της Ισπανίας [βίντεο+φωτο]



 
 

Οι ερευνητές της βρετανικής ιδιωτικής εταιρείας Merlin Burrows, που ειδικεύεται στην αναζήτηση μέσω δορυφορικής σάρωσης, πιστεύουν ότι έχουν βρει στοιχεία ότι το μυθικό νησί που περιγράφεται στα κείμενα του Έλληνα φιλόσοφου Πλάτωνα υπήρξε και ήταν κοντά στο Εθνικό Πάρκο Δονιάνα, βόρεια της ισπανικής πόλης Κάντις στην Ανδαλουσία.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από την ανάλυση των δορυφορικών εικόνων της περιοχής, των αεροφωτογραφιών και των επιτόπιων μελετών. Ο κύριος ερευνητής, Τίμ Άκερς, επιβεβαίωσε ότι όχι μόνο ανακάλυψαν την Ατλαντίδα, αλλά και ενδείξεις ότι οι παλιοί άποικοι τους ήταν πολύ προχωρημένοι, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun.

Δεν είναι οι πρώτοι ερευνητές που θεωρούν την Δονιάνα, ως πιθανή τοποθεσία της Ατλαντίδας, πριν από την καταστροφή της μυθικής πόλης και την εξάλειψή της από προσώπου γης από φυσική καταστροφή. Τα έλη του εθνικού πάρκου ερευνώνται εδώ και χρόνια, αλλά ουδείς κατάφερε να αποδείξει αυτή την θεωρία με ισχυρά στοιχεία.

Ο Άκερς δήλωσε ότι η εργαστηριακή ανάλυση του υλικού που συλλέχθηκε από το χώρο απέδειξε την ύπαρξη ενός νέου τύπου σκυροδέματος , καθώς και της αρχαίας προηγμένης μεταλλουργίας. Σε κάποια από τα ερείπια που μοιάζουν με την περιγραφή του Πλάτωνα, οι ερευνητές βρήκαν πατίνα πράσινων τόνων που αποδείχτηκε ότι περιείχαν έναν αρχαίο συνδυασμό μετάλλων .

Προϊστορικό σκυρόδεμα

Κατά μήκος της ακτής υπάρχουν ερείπια αρχαίων οικισμών. Οι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι ελληνικής ή ρωμαϊκής προέλευσης - και οι δύο αρχαίοι πολιτισμοί εποίκισαν αυτή την περιοχή - αλλά τώρα οι ερευνητές της Merlin Burrows πιστεύουν ότι είναι πολύ αρχαιότεροι και χρονολογούνται από την εποχή της Ατλαντίδας.

“Έχουμε καταγράψει σαφή στοιχεία και συλλέξαμε δείγματα που έχουν αναλυθεί επιστημονικά σε ένα εργαστήριο στη Μοδένα της Ιταλίας, το οποίο χρησιμοποιείται για τη μελέτη αρχαίων ρωμαϊκών ευρημάτων”." Τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν ότι η ηλικία των ευρημάτων υπερβαίνει τους Έλληνες ή τους Ρωμαίους και ήταν πολύ πιο προηγμένα", δήλωσε ο Άκερς, όπως αναφέρει η εφημερίδα Mirror .

Από την πλευρά του, ο Τζιάκομο Φαλάντζα, εμπειρογνώμονας από το ιταλικό εργαστήριο Modena Center διαβεβαιώνει ότι τα δείγματα που εξετάστηκαν "περιέχουν συνδετικά όπως ο ασβεστίτης ". "Η παρουσία μαρμαρυγίας, καλίου και άλλον μικρομετάλλων δείχνει ότι τα υλικά έχουν αναμειχθεί τεχνητά, έτσι τα δείγματα που έχουμε αναλύσει είναι κατασκευασμένα από παλιό, προϊστορικό σκυρόδεμα”, είπε.

"Ένας πολιτισμός με πολύ προηγμένη τεχνολογία"

Ένας άλλος υπάλληλος του χημικού εργαστηρίου, μηχανικός υλικών Αντρέα Κάρπι, δήλωσε ότι μπορούν “να επιβεβαιώσουν ότι τα δείγματα που αναλύθηκαν δημιουργήθηκαν από έναν αρχαίο πολιτισμό με προηγμένες μεθόδους κατασκευής”, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν “πολιτισμό με πολύ προηγμένη τεχνολογία”.

Ο ντοκιμαντερίστας, Μάικλ Ντόνελαν, σκηνοθέτησε την ταινία Atlantica βασισμένη στα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων της Merlin Burrows, στην οποία εκτίθενται οι λεπτομέρειες των νέων ανακαλύψεων. "Το τείχος της αποβάθρας φαίνεται να έχει μια επένδυση που λετουργούσε και έμοιαζε με το σύγχρονο Teflon ", δήλωσε ο Ντόνελαν αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις