Logo

Γουατεμάλα: Ενήλικες ξυλοκόπησαν αγοράκι επειδή θεώρησαν ότι έκλεψε φαγητό [βίντεο+φωτο]



 
 

Ένα βίντεο, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, στο οποίο εμφανίζεται ένα παιδάκι στο διαμέρισμα του Ουεουετενάνγκο, στη βορειοδυτική Γουατεμάλα να κλαίει γοερά αφού ενήλικες το ξυλοκόπησαν, επειδή το κατηγόρησαν ότι έκλεψε τρόφιμα, προκάλεσε την αντίδραση του διαμεσολαβητή για τα ανθρώπινα δικαιώματα της χώρας.

Στις εικόνες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα μαζικής δικτύωσης εμφανίζεται το 11χρονο αγοράκι να κλαίει γοερά στο πεζοδρόμιο του τερματικού σταθμού των λεωφορείων στη ζώνη 5 του Ουετενάνγκο και να δείχνει τις μελανιές που του προκάλεσε μια ομάδα που αυτοαποκαλείται “Οι περιπολίες του τερματικού σταθμού”, σύμφωνα με το δίκτυο Soy502.

Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν το γεγονός στον Διαμεσολαβητή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Γουατεμάλας, ο οποίος αφού ερεύνησε την υπόθεση ανέφερε στην ιστοσελίδα του ότι το παιδί μεταφέρθηκε σε κέντρο κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και ότι όλα τα στοιχεία της υπόθεσης μεταβιβάστηκαν στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Το Γραφείο του τοπικού Εισαγγελέα ζήτησε ιατρική αξιολόγηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Δικαστικών Επιστημών και μια επιτροπή του Γενικού Εισαγγελέα ερευνά την οικογενειακή κατάσταση και τις συνθήκες υπό τις οποίες ζει το παιδάκι, αρχικά στην κοινότητα Παλαχατσούχ στο Σαν Σεμπαστιάν Ουεουετενάνγκο, για να αποφασιστεί αν το παιδί θα τεθεί υπό προστασία και θα παραμείνει στο καταφύγιο.

Από την πλευρά της η Εθνική Πολιτική Αστυνομία δημοσίευσε μια εικόνα του προαναφερθέντος σταθμού λεωφορείων στο λογαριασμό της στο Twitter όπου φαίνονται στελέχη της να πραγματοποιούν περιπολίες “με σκοπό την αποφυγή εγκληματικών ενεργειών”.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης της Γουατεμάλας, το 2017 γίνονταν καθημερινά 15 καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της República .

Προειδοποίηση: Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις