Logo

Διανομέας φαγητού στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει ξυλοδαρμό από πρώην εργοδότη του [βίντεο+φωτο]



 
 

Διανομέας φαγητού στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον πρώην εργοδότη του. Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι ο διανομέας δέχτηκε επίθεση με σιδερογροθιά και υπέστη κατάγματα στα ζυγωματικά. Εξαιτίας των χτυπημάτων αναγκάστηκε να φορέσει κολάρο. Ο πρώην εργοδότης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου στις 3/12, ύστερα από μήνυση του διανομέα.

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, καλεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης αναφέρει:

“Ακόμη μια απίστευτη καταγγελία δέχτηκε η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων στις 3/12! Πιο συγκεκριμένα συνάδελφος διανομέας, μας κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από πρώην εργοδότη του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ο οποίος τον γρονθοκόπησε αρκετές φορές και μάλιστα με χρήση σιδερογροθιάς, προκαλώντας του κατάγματα στα ζυγωματικά!

Όπως ο ίδιος ο εργαζόμενος αναφέρει, εργαζόταν στο κατάστημα του εργοδότη για ενάμιση περίπου μήνα ανασφάλιστος. Όταν μια μέρα ενημέρωσε τον εργοδότη ότι δεν θα μπορέσει να δουλέψει λόγω ασθένειας, ο συγκεκριμένος μέσω μηνυμάτων από την Ελβετία τον απειλούσε με χυδαίες ύβρεις, με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη δουλειά.

Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο τον τελευταίο μήνα και μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους μας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους. Οι δέκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών κτλ. δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε με τη οργάνωση μέσω της Επιτροπής Αγώνα διανομέων και το Συνδικάτο μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους διανομείς να παρευρεθούν μαζικά στη συνέλευση μας για να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας. Να είμαστε όλοι εκεί”.

Ο καταγγέλλων μιλώντας στην ΕΡΤ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “Δούλευα στην πιτσαρία του κυρίου. Ο εργοδότης έλειπε και συνεργαζόμουν με την μητέρα του. Είχα συνεννοηθεί να μου κολλήσουν ένσημα για να έχει ασφάλεια το παιδί μου. Ήταν ένα Σάββατο που ήμουν άρρωστος και ενώ τον είχα ειδοποιήσει ότι είμαι άρρωστος μου έστελνε απειλητικά μηνύματα. Πήγα στην αστυνομία και το κατήγγειλα. Η αστυνομία είπε ότι θα το αναλάβει έκαναν συστάσεις στη μάνα του. Παραιτήθηκα από τη δουλειά και προχθές ήμουν στους Αμπελόκηπους στην πλατεία, με πλησίασε και άρχισε να με χτυπά με τα χέρια του. Μας χώρισαν περαστικοί, τον απομάκρυναν από μένα. Πήρε σιδερογροθιά και άρχισε να με χτυπά στο κεφάλι. Έχω σπασμένα ζυγωματικά και μύτη. Συνολικά δούλευα 5 - 6 χρόνια ως διανομέας φαγητού”.

Αναφερόμενος στις συνθήκες εργασίας των διανομέων φαγητού τόνισε ότι “Δεν κολλάνε ένσημα στα μαγαζιά, κολλάνε μερικά όσο τα πιο λίγα. Επίσης αργούν πάρα πολύ να σε πληρώσουν" είπε ο διανομέας φαγητού προσθέτοντας ότι "έχω κάνει μήνυση, τον κράτησαν αυτόφωρο και έχουν πάρει αναβολή ως την Παρασκευή”.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις