Logo

Ιταλία: Πανικός με νεκρούς και τραυματίες στη ντισκοτέκ «Lanterna Azzurra» [βίντεο+φωτο]



 
 

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν - εκ των οποίων οι 13 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση - όταν ποδοπατήθηκαν στη ντισκοτέκ «Lanterna Azzurra» («Μπλε Η »)στην παραλιακή πόλη Κορινάλντο (Corinaldo), κοντά στην Ανκόνα, στην κεντρική Ιταλία.

Πληροφορίες που μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης όπως η La Repubblica και το Ancona Today, ότι σκηνές τραγωδίας εκτυλίχθηκαν  μετά τη χρήση ενός δακρυγόνου σπρέι κατά τη διάρκεια ενός καυγά μέσα στο κατάμεστο νυχτερινό κέντρο. 

Όπως επισημαίνει η Corriere della Sera, οι νεκροί είναι μία μητέρα και πέντε αγόρια ηλικίας από 14 ετών έως 16 ετών. 

Στη ντισκοτέκ βρίσκονταν περίπου 1.000 θαμώνες, στην πλειονότητά τους νεαροί, που είχαν μεταβεί στην πόλη των ακτών της Αδριατικής για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta. ο οποίος θεωρείται που θεωρείται «ο βασιλιάς της ραπ».

Η χρήση του δακρυγόνου σπρέι προκάλεσε πανικό στους θαμώνες οι οποίοι τράπηκαν σε μαζική φυγή, με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν δεκάδες άνθρωποι.

Η τραγωδίκα στη  ντισκοτέκ έλαβε χώρια γύρω στις 02:00, ώρα Ελλάδος του Σαββάτου. Η πυροσβεστική ανάρτησε  στο λογαριασμό της στο Twitter τις πρώτες φωτογραφίες αναφέροντας:  «Άνδρες της πυροσβεστικής έσπευσαν σε μία ντισκοτέκ. Πιθανώς λόγω της ρίψης κάποιου σπρέι νεαροί ποδοπατήθηκαν μέσα στον πανικό. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και δεκάδες τραυματίες».

Βρήκαν την έξοδο κινδύνου κλειστή 

Ένας 16χρονος τραυματίας, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ανκόνας δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης:«Χορεύαμε και περιμέναμε να ξεκινήσει η συναυλία, όταν αισθανθήκαμε μία έντονη οσμή. Τρέξαμε προς μία από τις εξόδους κινδύνου, όμως τη βρήκαμε κλειστή, με τους ανθρώπους της ασφάλειας να μας λένε να επιστρέψουμε πίσω».
Υπενθυμίζεται, ότι στο Τορίνο τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου 1.500 άτομα ποδοπατήθηκαν και τραυματίστηκαν, όταν ένα πυροτέχνημα προκάλεσε πανικό κατά την προβολή του τελικού του Champions League σε γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί σε κεντρική πλατεία.

Δείτε βίντεο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η Corriere della Sera  στο οποίο έχουν καταγραφεί οι συγκλονιστικές στιγμές της τραγωδίας μέσα στη ντισκοτέκ. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις