Logo

Ισπανία: Η Εισαγγελία ετοιμάζει δίωξη κατά της Σακίρα για φοροδιαφυγή 14.500.000 ευρώ!



 
 

Η  Σακίρα κινδυνεύει να διωχθεί για φοροδιαφυγή, ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ, από τις εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας.

Η κατηγορία θα αφορά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2011-2014 κατά το οποίο, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η Ισπανία ήταν η φορολογική έδρα της διάσημης Κολομβιανής τραγουδίστριας.

Από την πλευρά της, η 41χρονη τραγουδίστρια αρνείται την κατηγορία, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η El Pais.

Όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία της Ισπανίας ενημέρωσε την τραγουδίστρια σχετικά με το πόρισμα της έρευνάς της, επισημαίνοντας ότι δεν σκοπεύει να θέσει στο αρχείο την υπόθεση. Δηλαδή, μέσα στις επόμενες ημέρες η Εισαγγελία αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να υποβάλει επισήμως μήνυση κατά της Σακίρα. 

Εκπρόσωπος Τύπου της Ισπανικής Εισαγγελίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, αρκέστηκε,να πει ότι «καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί» και ότι η υπόθεση «τελεί υπό διερεύνηση».

«Δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια»

Η τραγουδίστρια, που είναι επίσημα ζευγάρι από το 2011 με τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά, υποστηρίζει ότι μετέφερε την φορολογική έδρα της στην Ισπανία το 2015. Προηγουμένως, η φορολογική έδρα της βρισκόταν στις Μπαχάμες.

Ωστόσο, από τον περασμένο Φεβρουάριο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης δήλωνε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτό δεν «ανταποκρίνεται στην αλήθεια», καθώς ο σύντροφός της και τα παιδιά της διέμεναν στη Βαρκελώνη.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της Σακίρα, πάντως, επιμένουν στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των αμοιβών της προερχόταν έως το 2014 από τις διεθνείς περιοδείες της και ότι εκείνη δεν ζούσε πάνω από 6 μήνες τον χρόνο στην Ισπανία, προϋπόθεση για να θεωρηθεί φορολογική έδρα η χώρα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-12-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις