Logo

Ρόδος: Τηλεφωνική απάτη εις βάρος επιχειρηματία



 
 

Ο άγνωστος απατεώνας, ο οποίος ήρθε σε επαφή με την επιχειρηματία, προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο της υποσχέθηκε ότι θα ενταχθεί σε επιδοτούμενο πρόγραμμα και της ζήτησε την καταβολή εγγύησης, 13.500 ευρώ.

Φυσικά, η επιχειρηματίας όχι μόνον δεν είδε χρήματα να μπαίνουν στο λογαριασμό της, αλλά έχασε κι αυτά που είχε, αφού τα έδωσε στον απατεώνα.

Η επιχειρηματίας, που είναι ιδιοκτήτρια τουριστικών καταλυμάτων, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα ο οποίος της συστήθηκε ως υπάλληλος τραπεζικού υποκαταστήματος και της είπε ότι έχει ενταχθεί σε επιδοτούμενο πρόγραμμα. Έθεσε, όμως, ως όρο την καταβολή εγγύησης ύψους 13.500 ευρώ για να της χορηγηθεί πολλαπλάσιο ποσό.

Η ανυποψίαστη επιχειρηματίας «τσίμπησε» το δόλωμα και έστειλε τα χρήματα που της ζήτησε ο “μαϊμού” τραπεζικός μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, εκείνος διέκοψε κάθε επαφή και το κινητό από το οποίο την είχε καλέσει απενεργοποιήθηκε. Το θύμα κατήγγειλε την εξαπάτησή της στην Ασφάλεια Ρόδου που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αγνώστου και προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη του δράστη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις