Logo

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της 14χρονης: Λάθος διάγνωση των γιατρών



 
 

Σε μείζον ιατρικό λάθος, που έχει να κάνει με τη διάγνωση,  φαίνεται πως υπέπεσαν οι γιατροί των νοσοκομείων Λαμίας και Λάρισας στην περίπτωση της 14χρονης, η οποία  την Παρασκευή που μας πέρασε μεταφέρθηκε εσπευσμένως από τους γονείς της υποφέροντας από  έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Το νοσοκομείο Λαμίας αποφάσισε να στείλει το κορίτσι στη Λάρισα όπου εκεί εγχειρίστηκε και της αφαιρέθηκε η σκωληκοειδής απόφυση. Είχε διαγνωστεί, ωστόσο, πως η 14χρονη είχε προσβληθεί από περιτονίτιδα και παρουσίαζε συμπτώματα οξείας κοιλίας.

Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση ΄που διενεργήθηκε την Τρίτη κατέδειξε ότι η αιτία πρόκλησης περιτονίτιδας προήλθε από διάτρηση στομάχου και όχι από φλεγμονή της σκωληκοειδούς αποφύσεως. Συγκεκριμένα,  η σκωληκοειδής απόφυση του κοριτσιού εξετάστηκε από την ιατροδικαστή και βρέθηκε μη νοσούσα.

O ιατροδικαστής και επιστημονικός σύμβουλος της οικογένειας, Σωκράτης Τσαντίρης, επισήμανε ότι μετά από τη νεκροψία - νεκροτομή που διενήργησε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Ελένη Ζαγγελίδου, προέκυψε ότι η αιτία θανάτου του 14χρονου κοριτσιού ήταν η περιτονίτιδα που επήλθε από ρήξη στομάχου.

«Η περιτονίτιδα είναι φλεγμονή της κοιλιάς που επηρέασε δυσμενώς όλα τα οργανικά συστήματα και αποτέλεσε αιτία θανάτου», είπε ο κ. Τσαντίρης, συμπληρώνοντας ότι «η ερμηνεία των ευρημάτων δεν είναι θέμα ιατροδικαστή».

Μετά από όλα αυτά πληθαίνουν τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και από τα δύο κρατικά νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας. Γιατί δεν διαγνώστηκε η διάτρηση στομάχου;  Οι γιατροί που εγχείρησαν το κορίτσι, πώς δεν αντελήφθησαν ότι η σκωληκοειδής απόφυση που αφαίρεσαν δεν νοσούσε και άρα δεν ήταν η πηγή της φλεγμονής που προκάλεσε την περιτονίτιδα;

Αύριο η κηδεία της κοπέλας στη Λαμία

Σημειώνεται, ότι η κηδεία της άτυχης 14χρονης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Λαμίας. Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων, να συγκεντρωθούν χρήματα για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Θα υπάρχει κουτί - κουμπαράς στην είσοδο του Ναού.
 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-1-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις