Logo

Κρήτη: Αγωνία για τέσσερις αγνοούμενους που παρασύρθηκαν από χείμαρρο [βίντεο+φωτο]



 
 

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από τη 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, προκειμένου να εντοπιστούν τέσσερα άτομα τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού στην περιοχή της Μεσαράς.

Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το flashnews.gr, επέβαιναν ένα ζευγάρι, η αδερφή της κοπέλας και η μητέρα της, που επέστρεφαν από κοινωνική εκδήλωση ανάμεσα στο Τυμπάκι και στις Μοίρες. 

Τα συγκεκριμένα άτομα δεν γνώριζαν την περιοχή, καθώς είχαν έρθει από το Ηράκλειο.

Γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα μία γυναίκα κιάλεσε την Άμεση  Δράση, ενημερώνοντας ότι το όχημά τους έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού Γεροπόταμου. Χαρακτηριστικά η γυναίκα που τηλεφώνησε είπε:  "ελάτε γιατί πνιγόμαστε". 

Αμέσως στο σημείιο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού που χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή χωρίς μέχρι αυτήν την ώρα να έχουν εντοπίσει το παραμικρό.

Συγκεκριμένα, στις έρευνες συμμετέχουν 8 Άνδρες της ΕΜΑΚ, Πυροσβέστες, άνδρες της αστυνομίας καθώς και άνδρες του λιμενικού Σώματος, ενώ χρησιμοποιείται και το drone της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, το κινητό τηλέφωνο από το οποίο κάλεσαν για βοήθεια, έχει κλείσει.

Στις έρευνες συμμετέχουν απλοί πολίτες καθώς και εθελοντές Σαμαρείτες

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο συμβάν σημειώθηκε και το βράδυ του Σαββάτου, όταν ένα όχημα, στο οποίο επέβαινε μια 31χρονη γυναίκα, παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στη Χερσόνησο. 8 υπάλληλοι της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν.

Βρέθηκε εξάρτημα του αυτοκινήτου

Ένα εξάρτημα αυτοκινήτου το οποίο επιβεβαιώθηκε πως είναι του ίδιου τύπου με αυτό του οχήματος Hyudai στο οποίο επέβαιναν οι 4 αγνοούμενοι,  εντοπίστηκε στην παραλία Αφραθιάς του Τυμπακίου, εκεί που εκβάλλει ο Γεροπόταμος. Το εξάρτημα, που είναι ένα σετ με εργαλεία αλλαγής λάστιχου, βρήκε να επιπλέει στη θάλασσα, απ όπου το ανέσυρε. ο Γιώργος Φιτσοδασκαλάκης από τη Φανερωμένη. 

Συνεργάτες του "Διαsosτε τη Μεσαρά" ενημέρωσαν τους Πυροσβέστες οι οποίοι και το παρέλαβαν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-2-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις