Logo

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Λακωνία [φωτο]



 
 

Σεισμός  μεγέθους 4,6 βαθμών  της κλίμακας Ρίχτερ κατεγράφη στις 21:10 στον Λακωνικό κόλπο σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τον Ασωπό. Ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 βαθμών της κλίμακας  Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης  ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να γίνει ιδιαίτερα αισθητός σε όλη τη Νότια Πελοπόννησο.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν έχουν αναφερθεί τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή περίπου στις 09:10 απόψε σε πολλές περιοχές της Λακωνίας, όπως είπε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Μονεμβασιάς, Ηρακλής Τριχείλης.

Αναφορές για ζημιές δεν υπάρχουν ούτε στην Πυροσβεστική. Παρόλα αυτά, οχήματα από την  πυροσβεστική υπηρεσία Μολάων και το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Νεάπολης πραγματοποιούν περιπολίες, για εντοπισμό τυχόν προβλημάτων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε εννέα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νεάπολης Βοιών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-2-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις