Logo

Δικαστήριο αθώωσε κατηγορούμενους για βιασμό με το σκεπτικό ότι το θύμα ήταν άσχημο!



 
 

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Εφετείου της Ανκόνα στην Ιταλία που ανέτρεψε καταδικαστική απόφαση για βιασμό με σκεπτικό ότι το θύμα ήταν πολύ άσχημο και για αυτό δεν έπεισε τους δικαστές ότι βιάστηκε από τους κατηγορούμενους.

Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, την ετυμηγορία εξέδωσαν 3 γυναίκες δικαστές και σύμφωνα με αυτή, η καταγγελία μιας 22χρονης Περουβιανής ότι υπήρξε θύμα βιασμού από 2 άνδρες δεν μπορεί να κριθεί ως «αξιόπιστη» ένεκα του παρουσιαστικού της.

Η σεξουαλική επίθεση καταγγέλθηκε το 2015 και οι φερόμενοι δράστες καταδικάστηκαν πρωτόδικα το 2016 και στη συνέχεια άσκησαν έφεση.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι δικαστές στο Εφετείο εξέδωσαν την εν λόγω απόφαση, στηριζόμενες σε μια φωτογραφία της γυναίκας αλλά και στο γεγονός πως, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως δεν έλκονται από το φερόμενο θύμα με έναν από αυτούς να καταθέτει ότι έχει καταχωρήσει τον αριθμό της στο κινητό του τηλέφωνο με το όνομα "Viking".

Η Cinzia Molinaro, δικηγόρος του θύματος, δήλωσε στο Euronews ότι η πελάτης της επέστρεψε στο Περού λόγω της περιθωριοποίησης που ένιωσε μετά την πρώτη δίκη.

"Μετά την αθωωτική απόφαση των βιαστών της, η κατάσταση χειροτέρευε, η μητέρα της έπρεπε να εγκαταλείψει την Ανκόνα λόγω της ντροπής που ένιωσε και επέστρεψε στο Περού", δήλωσε η δικηγόρος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω υπόθεση έρχεται στο περιθώριο της απόφασης, από το δικαστήριο της Μπολόνια, για μείωση κατά το ήμισυ στην ποινή, ενός Ιταλού που δολοφόνησε τη φίλη του, με την αιτιολογία της «παθιασμένης οργής.»

Και οι δύο αυτές περιπτώσεις έχουν προκαλέσει οργή στις γυναικείες οργανώσεις της χώρας που ζητούν καλύτερη νομοθεσία για την προστασία των γυναικών από τη βία.
Την ίδια ώρα πλήθος ακτιβιστών διαδηλώνει με πλακάτ που γράφουν τις φράσεις «ντροπή» και «αγανάκτηση» έξω από το δικαστήριο της Ανκόνα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-3-2019 από directNEWS.gr πηγή:skai.gr


Τελευταίες Ειδήσεις