Logo

Μικροσυμπλοκές με τραυματισμούς πριν την παρέλαση στην Καλλιθέα [βίντεο+φωτο]



 
 

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας της 25ης Μαρτίου στην Καλλιθέα, λίγο πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδες αριστεριστών που είχαν παραταχθεί από νωρίς στο σημείο θέλησαν να προχωρήσουν κοντά στην εξέδρα των επισήμων, εμποδίστηκαν όμως από αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Όπως αναφέρει το  kallitheaonline.gr, από όπου και το σχετικό φωτογραφικό υλικό, στη συνέχεια στην περιοχή μετέβησαν και ομάδες ακροδεξιών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί - γίνεται λόγος για τρεις τραυματίες - από μικροσυμπλοκές στα στενά γύρω από την πλατεία.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ομάδα περίπου 150 ατόμων απο το ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες της Αριστεράς, είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, στην πλατεία Κύπρου, όπου βρίσκεται Μνημείο Ηρώων, για κατάθεση στεφάνων, ενώ μια ομάδα από 40-50 άτομα τα οποία, σύμφωνα με τιες ίδιες πηγές, ανήκουν στην Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσαν ταυτόχρονα συγκέντρωση, στην πλατεία των Τζιτζιφιών.

Οι Χρυσαυγίτες κάποια στιγμή ξεκίνησαν με απειλητικές διαθέσεις με κατεύθυνση την πλατεία Κύπρου, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν στην διασταύρωση Θησέως και Σκίπης, πριν έρθουν σε επαφή με τους άλλους συγκεντρωθέντες.

Τότε οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν στα στενά και προχώρησαν σε 11 προσαγωγές.

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ καταγγέλλει το ΚΚΕ
Για απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα, «κατά τη διάρκεια προσπάθειας σωματείων και φορέων της περιοχής, να εμποδίσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που επιχείρησαν να πάρουν μέρος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, εμφανιζόμενοι να χαιρετούν ναζιστικά και να φωνάζουν εμετικά φασιστικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα» κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: 

«Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, όχι μόνο άφησαν ανενόχλητους τους κουκουλοφόρους – κρανοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά στράφηκαν εναντίον του κόσμου που διαμαρτυρόταν για την παρουσία τους και χτύπησαν με μένος την αντιφασιστική συγκέντρωση, με γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες, 4 εκ των οποίων έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, με διάφορους τρόπους ρίχνει νερό στον μύλο του εθνικισμού, προκειμένου να τους αξιοποιεί στα διάφορα πολιτικά της παιχνίδια».

Στα Άνω Λιόσια

Μικρότερης έκτασης επειδσόδια σημειώθηκαν στα Ανω Λιόσια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα Άνω Λιόσια 20 άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα και κράνη επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης. Τα άτομα, ωστόσο, εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-3-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις