Logo

Σρι Λάνκα: Δεκάδες νεκροί από εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών [βίντεο+φωτο]



 
 

Τουλάχιστον 207 νεκροί και 450 τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών  σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα. 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται πληροφόρηση από την αστυνομία, οι πρώτες εκρήξεις ήταν έξι και έγιναν σήμερα σε τρεις εκκλησίες,μία στην πρωτεύουσα και δύο κοντά στο Κολόμπο, και σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία. 

Όπως έγινε γνωστό, μία από τις εκκλησίες που επλήγησαν βρίσκεται στο Νεγκόμπο, βόρεια της πρωτεύουσας.

Στη συνέχεια σημειώθηκαν άλλες δύο εκρήξεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στις 8. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έβδομη έκρηξη έγινε σε ένα ξενοδοχείο κοντά σε ζωολογικό κήπο, στο Dehiwala, λίγο έξω από το Κολόμπο, με τις αστυνομικές πηγές να κάνουν λόγο για δύο νεκρούς. Ο ζωολογικός κήπος έχει κλείσει για το κοινό.

Η όγδοη έκρηξη, όπως μεταδόθηκε από το AFP σημειώθηκε στο Κολόμπο.

Η εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο σε μήνυμα στα αγγλικά που ανάρτησε στη σελίδα της στο Facebook αναφέρει: «Επίθεση εναντίον της εκκλησίας μας, παρακαλούμε ελάτε να μας βοηθήσετε εάν βρίσκονταν εδώ μέλη της οικογένειάς σας».

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι οι επιθέσεις  ήταν συντονισμένες και συνδέονται μεταξύ τους.

«Καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον του λαού μας σήμερα. Καλώ όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς», αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός της χώρας Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, συμπληρώνοντας ως η κυβέρνηση θα λάβει «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση».

Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, ζητώντας, παράλληλα, να αποφευχθεί «η διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και θεωριών».

Σύμφωνα με τις αρχές μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και εννέα ξένοι πολίτες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-4-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις