Logo

Ινδία: Νεκροί 18 μαθητές σε πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο - Άνθρωποι πηδούσαν στο κενό για να σωθούν [βίντεο+φωτο]



 
 

Πυρκαγιά ξέσπασε την Παρασκευή σε τετραώροφο εμπορικό κέντρο  στην πόλη Σουράτ στο κρατίδιο Γκουταράτ της δυτικής Ινδίας κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 18 μαθητές σκοτώθηκαν και περίπου 20 τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Τραγικές είναι οι εικόνες που μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV και τα βίντεο που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου με ανθρώπους ή να πηδούν από τον τελευταίο όροφο του κτηρίου Takshashila για να σωθούν από τον πύρινο όλεθρο, ή να προσπαθούν να διαφύγουν καταρριχώμενοι μέσα στους πυκνούς καπνούς, ενώ ακούγονται οι κραυγές τρόμου περαστικών. 

Ινδικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν έφηβοι ηλικίας 14-17 ετών.

Στο κτήριο, μεταξύ άλλων, στεγάζεται και φροντιστήριο με πενήντα έως εξήντα μαθητές που έκαναν μάθημα όταν εκδηλώθηκε η φωτιά. 

Τέσσερις από τους νεκρούς υπέκυψαν στα τραύματα που προκλήθηκαν από την πτώση τους από το κτήριο, είπε ο αστυνομικός Μ. Μ. Πουβάρ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το dpa.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες με τη συνδρομή 24 οχημάτων έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά έπειτα από 5ωρη μάχη με τις φλόγες. 

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος κατάγεται από το κρατίδιο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του δίνοντας οδηγίες στις τοπικές αρχές να προσφέρουν κάθε βοήθεια στους πληγέντες. Συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter: «Μεγάλη οδύνη για την τραγωδία με την πυρκαγιά στο Σουράτ. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες που πενθούν. Εύχομαι τη σύντομη ανάρρωση των τραυματιών».

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Χαρικρίσνα Πατέλ, είπε πως «η φωτιά ξεκίνησε κοντά στο κλιμακοστάσιο, επομένως δεν μπορούσαν να κατέβουν από τις σκάλες» και επιβεβαίωσε ότι όλοι οι νεκροί ήταν κάτω των 20 ετών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά ενδεχομένως  εκδηλώθηκε έπειτα από βραχυκύκλωμα, στις 3.45-4.00 μ.μ και εξαπλώθηκε ραγδαία, ενώ ο βουλευτής Σ.Ρ.  Πατίλ άφησε να εννοηθεί ότι υπήρχαν σοβαρές παραβιάσεις στο σύστημα ασφαλείας στο κτίριο.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-5-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις