Logo

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε εκλογές [βίντεο]



 
 

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των αποτελεσμάτων ευρωεκλογών και περιφερειακών εκλογών. 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι  η κυβέρνηση πορεύτηκε για 4 χρόνια με τεράστιες δυσκολίες, κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη, και στη συνέχεια έθεσε στο λαό ένα πρόγραμμα για την ανάκαμψη, σημειώνοντας ότι υπαρχουν δύο δρόμοι για τη χώρα:  Ή έξοδος από τη λιτότητα ή η επιστροφή στο σκοτάδι των ολιγαρχών και του ΔΝΤ.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα παρά το ότι εμπεδώνει την πρωταγωνιστική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών». είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν θα αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα είπε, συμπληρώνοντας ότι ποτέ δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο της ιδιοτέλειας. Μένω πιστός στις αρχές μου και τις αρχές της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης. Η αφοσίωσή μας στο λαό είναι ηθική υποχρέωση, είναι η ψυχή μου. Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση και το σχέδιό μας για τη στήριξη των πολλών. Η τελική ετυμηγορία όμως, ανήκει πάντα στον λαό. Δεν πρόκειται να το βάλω στα πόδια και να παραιτηθώ από τη μάχη για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη. Αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών, θα ζητήσω από τον ΠτΔ, πρόωρες εκλογές». 

Την παραίτηση Τσίπρα ζήτησε ο Μητσοτάκης

Είχε προηγηθεί δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είπε: 

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία νέα κυβέρνηση, με νωπή εντολή. Ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί για το καλό του τόπου», καθώς «η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο», είπε και συμπλήρωσε ότι η πολιτική αλλαγή για την οποία μίλησε καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής ποριοδου ήδη ξεκίνησε, με στόχο μία ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει.

«Είμαι εδώ για να ενώσουμε όλους τους 'Ελληνες και να βάλουμε την πατρίδα σε μια νέα πιο αισιοδοξη εποχή. Ο λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβερνητική πλειοψηφία» είπε ο αρχηγός της Ν.Δ. ζητώντας εκλογές το συντομότερο δυνατόν».

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε να εργαστεί σκληρά για μία ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι «αντλεί δύναμη απο όσους επέλαξαν τη Ν.Δ. και κάλεσε τα στελέχη της Ν.Δ. να αντιμετωπίσουν το αποτέλεσμα με μεγάλη ευθύνη και υπογράμμισε πως από αύριο ξεκινάει ένας καινούργιος αγώνας.  «Θα γυρίσω και πάλι ολόκληρη την Ελλάδα για να πείσω τους Έλληνες ότι αξίζουμε την ευκαιρία» είπε, ενώ δεσμεύθηκε να ενώσει όλους τους Έλληνες. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-5-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις