Logo

Συμπλοκές κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού



 
 

Επεισόδια σημειώθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για άγριες συμπλοκές και στη Γ΄πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος, όπου κρατούνται κυρίως Κούρδοι και Αλβανοί κρατούμενοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επεισόδια έλαβαν χώρα και στη Β΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου κατά κύριο λόγο κρατούνται τοξικομανείς. 

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι δύο αρχιφύλακες κρατήθηκαν όμηροι. Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο υποστηρίζει ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από συμπλοκή δύο κρατουμένων. 

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Κυριακής όταν μία ομάδα τριών Αλβανών κρατούμενων της Γ΄ πτέρυγας συγκρούστηκε με ομάδα αποτελούμενη από πέντε Αλβανούς κρατούμενους της Δ΄ πτέρυγας. 

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν, η ένταση ήταν μεγάλη και υπήρχαν φόβοι για μετατροπή της κατάστασης σε γενικευμένη εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Έτσι έξω από τις φυλακές μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από διμοιρίες των ΜΑΤ και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ. 

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής η κατάσταση στο σωφρονιστικό κατάστημα φάνηκε να ηρεμεί. Παρόλα αυτά οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να επέμβουν αν κριθεί απαραίτητο.

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν αν από τα επεισόδια υπάρχουν τραυματίες. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-5-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις