Logo

"Πετσοκόβουν" τους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα !



 
 

mistuoi_03-02-2011Μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα δρομολογεί η κυβέρνηση!

Αυτό άφησε να εννοηθεί χθες – εμμέσως πλην σαφώς – ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε κατά λέξη: «Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του, και μέρος αυτής περνάει και μέσω  του κόστους εργασίας».

Έτσι, θεωρείται δεδομένο πλέον ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ενέδωσε στις πιέσεις της τρόικας για “πετσόκομμα” των μισθών όλων των εργαζομένων, ως αντάλλαγμα για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας.

Σημειώνεται, ότι το Μάρτιο του 2010 ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν είχε “δώσει γραμμή” λέγοντας ότι «Η μείωση των μισθών αναμένεται να περάσει και στον ιδιωτικό τομέα».

Εξάλλου τον Απρίλιο του 2010 οι εκπρόσωποι της τρόικας Πωλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Σερβάζ Ντερούζ (Ε.Ε) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) που είχαν επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να διαπραγματευθούν το μέτρα του Μνημονίου είχαν θέσει, ως ένα από τα βασικότερα ζητήματα, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα, για  να αυξηθεί – δήθεν – η ανταγωνιστικότητα.

Τότε ωστόσο,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ενδώσει στο συγκεκριμένο  αίτημα της τρόικας, αφού «η μείωση των μισθών δεν είναι από τους σημαντικούς παράγοντες, που αυξάνουν την  παραγωγικότητα και μάλιστα όταν έχουμε να κάνουμε με μια οικονομική κρίση, που βάλλει περισσότερο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα».

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αποδείχθηκαν, για άλλη μια φορά… “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”.

Ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση, μπροστά στη συμφωνία για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ ευρώ και της πιθανής επαναγοράς του δημόσιου χρέους… "ξανακατεβάζει τα παντελόνια" στις απαιτήσεις της τρόικας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις