Logo

Έβαλε φωτιά στο κελί του ο Χριστόδουλος Ξηρός



 
 

christodoulos_3-2-2011Στην... πυρά έριξε ο Χριστόδουλος Ξηρός το κρεβάτι του, διαμαρτυρόμενος με αυτό τον τρόπο για τη σιωπηρή άρνηση της διοίκησης των φυλακών Κορυδαλλού να τον απομακρύνει από τα υπόγεια κελιά της ειδικής πτέρυγας, όπου κρατούνται οι καταδικασθέντες ως μέλη της 17 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα, ο Χριστόδουλος Ξηρός το μεσημέρι της Τρίτης έβαλε φωτιά στο κελί του, ειδοποιώντας τους φύλακες να βγάλουν στο προαύλιο, τους συγκρατουμένους του.

Έτσι, μοναδικά "θύματα" της εμπρηστικής διαμαρτυρίας  έπεσαν το στρώμα και τα σκεπάσματά του.

Όπως έγινε γνωστό, ο καταδικασθείς ως μέλος της 17Ν με τον κωδικό "Μανώλης", αρνήθηκε να μεταφερθεί σε διπλανό κενό κελί, για να κοιμηθεί και επέλεξε να περάσει το βράδυ στο διάδρομο της πτέρυγας καθισμένος σε μια καρέκλά που βρίσκεται εκεί.

"Δεν πρόκειται να μπω σε κελί στην ίδια πτέρυγα, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο και αυτονόητο δικαίωμά μου", φέρεται να είπε ο Χριστόδουλος στους φύλακες

Το αίτημα του Χριστόδουλου Ξηρού, που έχει υποβληθεί εγγράφως στις 27-12-2010, είναι να απομακρυνθεί από τα υπόγεια κελιά της ειδικής πτέρυγας. Στο έγγραφο γίνεται επίκληση της  προβληματικής κατάστασης της υγείας του - πάσχει από ιδιοπαθή κνίδωση που πολύ συχνά προκαλεί και αλλεργικά σοκ - καθώς και της σχετικής διάγνωσης της ιατρού αλλεργειολόγου του νοσοκομείου των φυλακών.

Συγκεκριμένα, με βάση  τα αναφερόμενα στην αίτηση, η ιατρός γνωματεύει ότι επιβάλλεται η αλλαγή χώρου κράτησης και η μεταφορά σε χώρο "με καλό αερισμό και όχι υπόγειο".

Μάλιστα, ο ίδιος ο κρατούμενος υποστηρίζει στην αίτηση ότι η κατάστασή του επιδεινώθηκε μετά την επιστροφή του, στις 27-11-2010, στο υπόγειο κελί από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις