Logo

Γερμανία: Σύλληψη ενισχύει τις υπόνοιες για πολιτική δολοφονία στελέχους του κόμματος της Μέρκελ



 
 

Ένας 45χρονος άνδρας συνελήφθη σε σχέση με τη βίαιη δολοφονία του Γερμανού πολιτικού, Βάλτερ Λίμπκε (Walter Lübcke), δήλωσε η αστυνομία την Κυριακή.

Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση  το πρωί του Σαββάτου από ειδικές αστυνομικές μονάδες στην κεντρική πόλη Kassel, 160 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Φρανκφούρτης. Στη συνέχεια την Κυριακή προσήχθη ενώπιον δικαστή που ασχολείται με την έρευνα της δολοφονίας και προφυλακίστηκε. 

«Η σύλληψη βασίστηκε σε ταυτοποίηση DNA», ανέφερε η περιφερειακή εισαγγελία και το κρατικό γραφείο της ποινικής έρευνας της Έσσης, όπως αναφέρει η deutche welle. 

Ο Βάλτερ Λίμπκε, πρόεδρος της περιφέρειας του Κάσελ και μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ο οποίος είχε συγκρουστεί με την ακροδεξιά για το μεταναστευτικό ζήτημα, είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι μέσα στον κήπο του αργά τη νύχτα της 2ας Ιουνίου 2019 και πέθανε σχεδόν ακαριαία. 

Οι αρχές αρνούνται να σχολιάσουν τα πιθανά κίνητρα του υπόπτου, δηλώνοντας ότι οι έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση. 

Ωστόσο, οι  εφημερίδες Frankfurter Allgemeine Zeitung και Bild μετέδωσαν ότι ο ύποπτος «είναι γνωστός ακροδεξιός εξτρεμιστής» που έχει  «μακρά ποινική ιστορία και συνδέσεις με την άκρα δεξιά».

Όπως επισημαίνει η βρετανική The Telegraph, εάν επιβεβαιωθούν οι υποψίες ότι η δολοφονία του Βάλτερ Λίμπκε ήταν πολιτική, τότε θα είναι το σοβαρότερο  έγκλημα σε μια σειρά  δολοφονικών προσπαθειών κατά των  υποστηρικτών της πολιτικής προσφύγων της Άνγκελα Μέρκελ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-6-2019 από directNEWS.gr  


Τελευταίες Ειδήσεις