Logo

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι [βίντεο]



 
 

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι πέθανε σε ηλικία 67 ετών, μετέδωσαν τη Δευτέρα τοα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι έχασε τις αισθήσεις του μέσα σε δικαστική αίθουσα, κατά τη διάρκεια δίκης και στη συνέχεια εξέπνευσε.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την ανατροπή του αντιμετώπισε πολλές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η προτροπή σε βία και η κατασκοπία. 

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2015 Αιγυπτιακό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μοχάμεντ Μόρσι και άλλους 12 κατηγορουμένους, ανάμεσά τους και τον Μοχάμεντ Μπελτάγκι πρώην βουλευτή, για τη σύλληψη και δολοφονία των διαδηλωτών του 2011 και για προτροπή σε βία. Όλοι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από την κατηγορία για φόνο, ενώ στον Μόρσι επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών. 

Επίσης, ο Μοχάμεντ Μόρσι κρίθηκε ένοχος για κατασκοπία, τρομοκρατία και απόδραση από τις φυλακές και καταδικάστηκε εις θάνατον στις 16 Μαΐου, όπως και άλλοι κατηγορούμενοι.  Ωστόσο, η θανατική ποινή αντράπει και το δικαστήριο διέταξε την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης. .

Στη συνέχεια, κατηγορήθηκε και για ενορχήστρωση μαζικής απόδρασης κρατουμένων μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας το 2011, στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης κατά του τότε προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Τον Ιούνιο του 2016  στον Μόρσι επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη επειδή επειδή πέρασε κρατικά μυστικά στο Κατάρ. Για την ίδια υπόθεση ορισμένοι κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν ερήμην για το ίδιο αδίκημα εις θάνατον. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-6-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις