Logo

Κωνσταντινούπολη: Μεγάλη νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου



 
 

Αποτέλεσμα ράπισμα στον Ερντογάν αφού για δεύτερη φορά ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, κατόρθωσε να νικήσει τον εκλεκτό του Τούρκου προέδρου στις εκλογές για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης. 

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, στο 95% των εκλογικών κομμάτων, ο Εκρέμ Ιμάμολγου προηγείται με 53,72% έναντι 45,37% του Μπιναλί Γιλντιρίμ. Γύρω από τον Ιμάμολγου είχαν συσπειρωθεί πολλά μικρότερα κόμματα, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν νίκη του Γιλντιρίμ.

Ήδη ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έδωσε συγχαρητήρια στον αντίπαλό του.

Ο υποψήφιος του Κόμματος Ευημερίας και Ανάπτυξης δήλωσε:

«Ο αντίπαλός μου Εκρέμ Ιμάμογλου προηγείται στις εκλογές. Τον συγχαίρω και εύχομαι κάθε επιτυχία.

»Θέλω να ευχαριστήσω όλους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης που μου έδωσαν την ευκαιρία να τους εξηγήσω τα σχέδιά μου.

»Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μου, που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια στην προεκλογική εκστρατεία και την οικογένειά μου για τη μεγάλη θυσία της».

Από την πλευρά του, ο νικητής των εκλογών, Εκρέμ Ιμάμογλου χαιρέτισε το αποτέλεσμα των εκλογών, λέγοντας ότι «συμβάλλει στη δημοκρατική διαδικασία στην Τουρκία» ενώ ευχαρίστησε του κατοίκους της Κωνσταντινούπολης «γιατί προστάτεψαν την τουρκική δημοκρατική παράδοση» που πάει πίσω έναν ολόκληρο αιώνα.

Στις κάλπες κλήθηκαν σήμερα 10,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι με τις κάλπες να ανοίγουν στις 8 το πρωί και να κλείνουν στις 5 το απόγευμα, σε 31.342 εκλογικά τμήματα σε συνολικά 39 δημοτικά διαμερίσματα.

Οι επαναληπτικές πραγματοποιήθηκαν μετά την αμφιλεγόμενη απόφαση της εκλογικής επιτροπής να ακυρώσει το αποτέλεσμα της 31ης Μαρτίου, στο οποίο είχε και πάλι αναδειχθεί νικητής ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Εκρέμ Ιμάμογλου, με διαφορά 13.729 ψήφων από τον εκλεκτό του Ερντογάν και του κόμματος Ευημερίας και Ανάπτυξης, Μπιναλί Γιλντιρίμ. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-6-2019 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις