Logo

Κύπρος: Επτά φορές ισόβια στον serial killer, Νίκο Μεταξά



 
 

Η μεγαλύτερη ποινή στην Ιστορία της Κύπρου επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο της Λευκωσίας στον Νίκο Μεταξά, τον κατά συρροήν δολοφόνο που σκότωσε επτά πρόσωπα, πέντε γυναίκες και δύο κοριτσάκια, κόρες δύο από τα άλλα θύματά του.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ, το Κακουργιοδικείο επέβαλε διαδοχικές ποινές για τους πέντε φόνους, ενώ στα διπλά φονικά με θύματα μητέρες και παιδιά, οι ποινές είναι συντρέχουσες, αφού διαπράχθηκαν τον ίδιο χρόνο.

Ο Νίκος Μεταξάς οδηγήθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, όπου παραδέχθηκε τις δολοφονίες και των επτά προσώπων. Ο Νίκος Μεταξάς, που έγινε γνωστός ως «Ορέστης», από το όνομα που χρησιμοποιούσε για να προσελκύσει τα θύματά του μέσω διαδικτύου, παραδέχθηκε τις κατηγορίες ότι εκ προμελέτης προκάλεσε θανατηφόρες κακώσεις στα θύματά του, πέντε γυναίκες και δύο μικρά κορίτσια, οι οποίες και επέφεραν τον θάνατό τους, αλλά και ότι τις απήγαγε με αυτόν το σκοπό.

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε επίσης βιασμό, παρέμβαση στη διαδικασία της έρευνας και προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων.

Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε στο Κακουργιοδικείο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Παραδέχθηκε συγκεκριμένα τους φόνους και των επτά θυμάτων: της 38χρονης Μαρί Ρόουζ, της 28χρονης Αριάν Παλάνας, της 30χρονης Κάχτα Ανού, της 36χρονης Λίβια Μπουνέα, της 8χρονης Έλενα Μπουνέα, της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και της 6χρονης Σιέρα.

Η αστυνομία κατέθεσε επτά διαφορετικούς φακέλους που αφορούν ξεχωριστά τις επτά δολοφονίες.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέγνωσε στο δικαστήριο όλα τα γεγονότα, ενώ κατέθεσε και φωτογραφικό υλικό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-6-2019 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις