Logo

Κρήτη: Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε τον φερόμενο ως δολοφόνο της Αμερικανίδας βιολόγου



 
 

Ένας 27χρονος που βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες  ότι ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι είναι ο δολοφόνος της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον. 

Ο φερόμενος ως δράστης του εγκλήματος είναι ένας άνδρας που έχει παρελθόν με πολλά ψυχολογικά προβλήματα. 

Η Ελληνική Αστυνομία αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις αφού προηγουμένως έχει στη διάθεσή της τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που θα αποδεικνύουν τη φυσική παρουσία του 27χρονου στον τόπο του εγκλήματος,, κάτι που αναμένεται να γίνει το αργότερο το πρωί της Τρίτης. 

Αστυνομικές πηγές, ωστόσο, εξέφραζαν την εκτίμηση πως από την κατάθεση του 27χρονου προκύπτει σαφώς πως πρόκειται για τον δολοφόνο της 60χρονης. 

 «Είμαι ηδονοβλεψίας» φέρεται να είπε επιβεβαιώνοντας το σεξουαλικό κίνητρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr,  ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς προφορικά ότι είναι ηδονοβλεψίας και στη θέα της βιολόγου ηδονίστηκε, επιβεβαιώνοντας το σενάριο των διωκτικών αρχών ότι το κίνητρο ήταν σεξουαλικό. 

Ο 27χρονος είναι Κρητικός, παντρεμένος με δύο παιδιά, είναι γιος ιερωμένου, κατάγεται από την Κίσσαμο και κατοικεί στο Μάλεμε. Με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, "ταιριάζει" στο προφίλ του δράστη της δολοφονίας της άτυχης 60χρονης.

Ο 27χρονος φέρεται να διαθέτει περιουσία στην περιοχή της σπηλιάς στο Ξαμουδοχώρι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας είδε τη Σούζαν Ίτον στο δρόμο και τη χτύπησε με το αυτοκίνητο.

Πάντως, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αστυνομία προσήχθη και δεύτερο άτομο για την υπόθεση.

Τα λάθη του φερόμενου ως δράστη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων εντόπισαν τον 27χρονο χάρη στα ίχνη που άφησε το αυτοκίνητό του, με το οποίο μετέφερε τη σορό της νεκρής Αμερικανίδας βιολόγου, τον θάνατο της οποίας είχε προκαλέσει κλείνοντάς της τις αναπνευστικές οδούς.

Τα ίχνη του αυτοκινήτου σε  συνδυασμό με ευρήματα από τον τόπο όπου έκρυψε το πτώμα της Σούζαν Ίτον, ήταν τα λάθη που οδήγησαν στην  ταυτοποίησή του.

Ένα άλλο στοιχείο που "καίει" τον 27χρονο είναι το γεγονός ότι οι κυψέλες της κινητής τηλεφωνίας επιβεβαίωσαν τις κινήσεις του στην επίμαχη περιοχή, στις 4 Ιουλίου που είχε εξαφανιστεί η 60χρονη. Έτσι, όταν τον ανέκριναν «έσπασε» και ομολόγησε την δολοφονία. 

Υπενθυμίζεται, ότι η Αμερικανίδα βιολόγος, που εργαζόταν στο ινστιτούτο Max Planck στην Δρέσδη της Γερμανίας μαζί με τον Βρετανό σύζυγό της και πατέρα των δυο γιων τους, είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα σε τούνελ από δυο ερασιτέχνες σπηλαιολόγους στις 9 Ιουλίου, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Πως διαπράχθηκε το άγριο έγκλημα

Ο φερόμενος ως δράστης στην αρχή χτύπησε με το αυτοκίνητο τη Σούζαν Ίτον, η οποία έπεσε ιμόφυρτη στον δρόμο. Όπως εκτιμάται από τον ιατροδικαστή ο φερόμενος ως δράστης πέρασε τουλάχιστον δύο φορές πάνω από το σώμα της γυναίκας με το αυτοκίνητο. 

Στη συνέχεια και ενώ το θύμα ήταν εν ζωή ο δολοφόνος σήκωσε τη γυναίκα και την έβαλε στο πορτμπαγκάζ. Εκείνη χτυπούσε τη λαμαρίνα για να της ανοίξει. 

Ο δολοφόνος κατάφερε στη γυναίκα μαχαιριές στην προσπάθειά του να την ακινητοποιήσει. Τότε πιθανότατα της έκοψε το αυτί. Επιχείρησε να τη βιάσει και, τελικά, την σκότωσε.  

Αυτό που εξετάζεται είναι αν ο δράστης ήθελε από την αρχή να βιάσει τη βιολόγο. Ωστόσο οι εξετάσεις του κολπικού υγρού δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Έτσι, είναι άγνωστο αν ο δολοφόνος κατάφερε τελικά να βιάσει την Σούζαν Ίτον. 

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της εξέτασης, ο δράστης προχώρησε στη δολοφονία της Αμερικανίκας αφού προηγουμένως, σύμφωνα και με τις διαπιστώσεις του ιατροδικαστή, την είχε βασανίσει απάνθρωπα. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-7-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις