Logo

''Παγώνει'' η έρευνα για τη βομβιστική ενέργεια κατά Μιχαλολιάκου



 
 

mixaloliakos3_3-2-2011Αρχειοθετείται εκ νέου η δικογραφία για τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του νυν Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, με την έκρηξη βόμβας  έξω από το σπίτι του στις 22 Ιανουαρίου 2001.

Οι εφέτες ανακριτές οι οποίοι  είχαν αναλάβει τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας του  Αρείου Πάγου για ανάσυρση του φακέλλου από το αρχείο αγνώστων δραστών, αποφάσισαν να αναστείλουν τις ποινικές διώξεις που είχαν ασκηθεί.

Η πληροφορία περί αρχειοθέτησης της υπόθεσης  έγινε γνωστή σήμερα από δικαστικές πηγές οι οποίες υποστήριζαν  ότι οι ποινικές διώξεις πρέπει να "παγώσουν" για άλλη μια φορά για τους εξής λόγους :

α.Από τη μέχρι τώρα έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά  για την απόδοση των  κατηγοριών σε συγκεκριμένα πρόσωπα και την κλήση τους σε απολογία.

β. Δεν προσήλθε να καταθέσει ο επιχειρηματίας Ιωάννης  Μπολέτσης, που είναι ο βασικός καταγγέλων στην υπόθεση  και έχει εμπλέξει στη βομβιστική επίθεση τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πέτρο Μαντούβαλο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ι. Μπολέτσης φυγοδικεί μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 15 ετών για την εμπλοκή του σε υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος για την οποία αθωώθηκε με την ίδια δικαστική απόφαση ο συγκατηγορούμενός του Π. Μαντούβαλος.

Ο επιχειρηματίας, ειδικότερα, έχει υποστηρίξει  - οι καταγγελίες του αποτέλεσαν την αφορμή να βγει από το αρχείο η δικογραφία για την βομβιστική επίθεση - ότι ηθικός αυτουργός της ενέργειας σε βάρος του Β. Μιχαλολιάκου ήταν ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος !

Τους ισχυρισμούς του τους είχε διατυπώσει με συνεντεύξεις του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία  και στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER,  καθώς και με υπόμνημα που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, είχε καταγγείλει ότι ο κ. Μαντούβαλος κατά τη διάρκεια της δίκης τους για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα τον είχε απειλήσει για να μην αποκαλύψειχρηματισμό δικαστικών λειτουργών .

«Ο Μιχαλολιάκος την γλύτωσε, εσένα θα σε στείλουμε… αν ανοίξεις το στόμα σου» φέρεται να ήταν, κατά τον καταγγέλλοντα,  η χαρακτηριστική φράση του κ. Μαντούβαλου.

Αξίζει να σημειωθεί,  ότι ο Π. Μαντούβαλος θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, καθώς το Ε'  Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ι. Τέντες κατά της απαλλαγής του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις