Logo

Εύβοια: Τραυματίστηκε πυροσβέστης στην πυρκαγιά - Νέα φωτιά στην Καστανιώτισσα Ιστιαίας [φωτο]



 
 

Εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε, ενώ συμμετείχε στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια. 

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο πυροσβέστης έχει εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια και βρίσκεται καθ' οδόν προς τα ΚΑΤ.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό, ωστόχο, πρέπει να εξεταστεί άμεσα από τους γιατρούς.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δ.Ε. Μεσσαπίων - Έρχονται αεροπλάνα από Ιταλία και Κροατία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δ.Ε.Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά.

Σύμφωνα, μάλιστα , με πληροφορίες η χώρα μας  ζήτησε βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. ;Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική  αεροπλάνα από Ιταλία και Κροατία, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα για παροχή βοήθειας έρχονται στην Ελλάδα.

Κάηκαν σπίτια στο Μακρυμάλλη - Εκκενώθηκε και τα χωριά Πλατάνια και Σταυρός

Η φωτιά που μαίνεται από το πρωί στην κεντρική Εύβοια, καταστρέφοντας πανέμορφο προστατευόμενο πευκοδάσος, έχει κάψει ήδη σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. 

Ήδη έχουν εκκενωθεί τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Πλατάνα έχουν εκκενωθεί, καθώς η πυρκαγιά είχε πλησιάσει πολύ κοντά στους οικισμούς.

Νωρίτερα εκκενώθηκε και μοναστήρι που βρίσκεται στην περιοχή, το οποίο εικάζεται ότι έχει υποστεί ζημιές από την φωτιά. Στις 16:00 δόθηκε εντολή για εκκένωση και του χωριού Σταυρός. 

Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν με λεωφορεία του δήμου και του στρατού οι περίπου 300 κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια τα οποία εκκενώθηκαν.

Φωτιά και στην Καστανιώτισσα Ιστιαίας

Την ίδια στιγμή που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη μεγάλη φωτιά στα Ψαχνά της Εύβοιας πριν από λίγο ξέσπασε νέα πυρκαγιά στην περιοχή της Ιστιαίας στην περιοχή Καστανιώτισσα.

Οι πρώτες πληροφορίες για αυτή την πυρκαγιά λένε ότι έχει αναπτυχθεί  σε τρία μέτωπα και στην περιοχή συγκεντρώνονται πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες μετακινούνται από την υπόλοιπη Κεντρική Ελλάδα.

Στο νέο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνονται και τα δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-8-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις