Logo

Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Συνεχείς αναζωπυρώσεις [φωτο]



 
 

Μακριά και δύσκολη αναμενεται να είναι η νύχτα για την Εύβοια, όπου η φωτιά, που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης εξακολουθεί να μαίνεται.

Και αν φαίνεται καλύτερη η εικόνα στα τέσσερα χωριά που εκκενώθηκαν και είχαν περικυκλωθεί από τις φλόγες, οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν να δίνουν μάχη όλη τη νύχτα για να σβήσουν τη μεγάλη πυρκαγιά,.

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει, ωστόσο, οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς είναι συνεχείς.

Ειδικότερα, τα χωριά Κοντοδεσπότι, Μακρυμάλλη, Σταυρός και Πλατάνια έχουν εκκενωθεί, χωρίς να υπάρχει αναφορά για τραυματισμό κατοίκων και φαίνεται να έχουν γλιτώσει από τις φλόγες που τα περιβάλανε.

Παράλληλα, δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση του εθελοντή πυροσβέστη της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι και στο πόδι και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. 

Στο πευκόφυτο βουνό της Δίρφυς υπάρχουν μικρές εστίες, στις οποίες οφείλονται οι συνεχείς αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες μόνο  οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις από τις 21!00 το βράδυ της Τρίτης οπότε σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. 

Σύμφωνα με τα βραδινά προγνωστικά στοιχεία της Τρίτης 13/08, τα οποία δημοσιεύει το meteo.gr, οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στις περιοχές όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τετάρτη θα παρουσιάσουν ενίσχυση, με τις μέσες εντάσεις τους να ανέρχονται στα 4 μποφόρ και τις ριπές τους σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Η ιστοσελίδα meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναφέρει ότι  σημαντική εξασθένιση των ανέμων περιμένουμε τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 14/08.

Νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης φαίνεται πως η  αντιπυρική ζώνη σταμάτησε την καταστροφική πορεία της φωτιάς λίγο πριν φτάσει στα πρώτα σπίτια στα Ψαχνά. 

Η φωτιά, συγκεκριμένα,  κατευθυνόταν με μεγάλη ταχύτητα μετά το Μακρυμάλλη προς την πόλη των Ψαχνών. Οι κάτοικοι των πρώτων σπιτιών, σύμφωνα με εντολές που είχαν δοθεί ήταν έτοιμη να απομακρυνθούν. Ωστόσο η εκκένωση των σπιτιών δεν έγινε, καθώς  τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ δημιούργησαν μια αντιπυρική ζώνη και σταμάτησαν τη φωτιά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-8-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις