Logo

Φωτιά στην Εύβοια: Ζητείται άρση τηλεφωνικού απορρήτου των υπόπτων για εμπρησμό



 
 

Οι διωκτικές αρχές ζητούν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των τριών υπόπτων για εμπρησμό σχετικά με τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια. 

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ  αναφέρουν ότι  η έρευνα των διωκτικών αρχών εστιάζει πρωτίστως στον  33χρονο που είχε συλληφθεί πέρυσι για εννέα εμπρησμούς και καταδικάστηκε για έναν, αλλά εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Οι τρεις ύποπτοι κατά την εξέτασή τους, ισχυρίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρίσκονταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή, παρουσιάζοντας άλλοθι.

Όπως εκτιμούν οι αρχές από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα μπορέσουν με βάση τα κύματα από τις κεραίες τηλεπικοινωνιών να ανιχνεύσουν τυχόν κενά ή αντιφάσεις στις καταθέσεις και στα άλλοθι των βασικών υπόπτων. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι προς το παρον δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, ωστόσο  υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, που ενισχύονται τόσο από το γεγονός ότι τα τρία μέτωπα της φωτιάς ξέσπασαν την ίδια ώρα, όσο και από τα ευρήματα (στουπιά, φιάλες, καύσιμη ύλη κ.α) που εντοπίστηκαν σε κοντινά σημεία. 

Προς το παρόν οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί έχουν λάβει καταθέσεις από τουλάχιστον 30 κατοίκους μέσω των οποίων κατέστη δυνατόν να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση των δύο υπόπτων πέραν του 33χρονου. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-8-2019 από directNEWS.gr  


Τελευταίες Ειδήσεις