Logo

«Πόλεμος» μεταξύ αστυνομικών και γιατρών για την απόπειρα σύλληψης ψυχιάτρου στο Θριάσιο



 
 

Αστυνομικοί στρέφονται εναντίον των νοσοκομειακών γιατρών μετά το  επεισόδιο το πρωί του Σαββάτου στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ελευσίνας «Θριάσιο». Εκεί, όπως καταγγέλλεται, αστυνομικοί αποπειράθηκαν να συλλάβουν την επιμελήτρια Β’ – ψυχίατρο Αφροδίτη Ρέτζιου, η οποία είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), επειδή η τελευταία τους ζήτησε να μην οπλοφορούν εντός ψυχιατρικής κλινικής.

Η ΟΕΝΓΕ εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τραμπούκικη, αυταρχική συμπεριφορά αστυνομικών φρουρών  και ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ ενάντια στη συνάδελφο ψυχίατρο και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης  Ρέτζιου».

Στην ανακοίνωση αυτή απάντησαν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας και συγκεκριμένα, η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, αναφέροντας: 

«Ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος για την φύλαξη κρατουμένων ασθενών είναι ο αστυνομικός που έχει διαταχθεί από την υπηρεσία του για το σκοπό αυτό και ουδείς έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στο έργο του καθώς τούτο εγκυμονεί κίνδυνους τόσο για τους υπόλοιπους ασθενείς, όσο για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και φυσικά και για τον ίδιο. 

«Η παρέμβαση της ιατρού κ. Αφροδίτης ΡΕΝΤΖΙΟΥ προέδρου της ΟΕΓΝΕ και πρώην υποψήφιας ευρωβουλευτή με το Κ.Κ.Ε, για τον αφοπλισμό του αστυνομικού δεν ήταν μόνο ατυχής αλλά και επικίνδυνη αν και φυσικά δεν αναμένουμε να έχει γνώσεις σε θέματα ασφάλειας.

«Τώρα εάν κάποιοι πιστεύουν ότι με τις ‘’προοδευτικές τους ευαισθησίες’’ θα φιλοτεχνήσουν συνδικαλιστικό και πολιτικό προφίλ και θα χτίσουν καριέρα στην πλάτη των αστυνομικών  έκαναν λάθος και λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο.

»Από το περιστατικό όμως γεννιούνται δυο ερωτήματα από τα οποία αναμένουμε απαντήσεις από τους υπουργούς στους οποίους απευθύνθηκε η ΟΕΓΝΕ δηλαδή στον Υπουργό Υγείας και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

»1) Οι γιατροί έχουν κάποια ιδιαίτερη ασυλία, κάποια ιδιαίτερή φροντίδα από την νομοθεσία και μπορούν να αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους σε αστυνομικό;

2) Ο Υπουργός Υγείας θα διατάξει και αυτός προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι τόσο τις αρμοδιότητες τους όσο και μέχρι που φθάνουν οι ευθύνες του καθενός;

»Όσο αφορά τα περί τραμπουκικής, αυταρχικής συμπεριφοράς, απειλών, τα περί σημερινής και προηγούμενης κυβέρνησης, τα περί απεργιών και διαδηλώσεων δεν μας αφορούν και δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική, ενδιαφέρον όμως έχει πιστεύουμε η ιατρική ανίχνευση και αξιολόγηση της ανακοίνωσης της ΟΕΓΝΕ από την συγκεκριμένη κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου.

»Καλούμε τα μέλη της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΓΝΕ) να ασχοληθούν με τα του οίκου τους για να εξαλείψουν χρόνιες παθογένειες (φακελάκια κ.α) για να σταματήσει το ξεζούμισμα των Ελλήνων πολιτών κάτι για το οποίο δυστυχώς έχουμε γνώση και άποψη όλοι.

»Τέλος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθει από την ΕΛ.ΑΣ».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-8-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις