Logo

Μαικήνας των τεχνών ο Μιχαήλ Αμπράμοβ που σκοτώθηκε κατά την πτώση του ελικοπτέρου στο Γαλατά Τροιζηνίας [βίντεο+φωτο]



 
 

Ρωσικά ΜΜΕ έφεραν στο φως τα ονόματα των δύο Ρώσων που σκοτώθηκαν μαζί με τον ΄Ελληνα πιλότο στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στο Γαλατά Τροιζηνίας. 

Όπως ανέφερε το Ria Novosti, πρόκειται για τους Μιχαήλ Αμπράμοβ και Ντάβελ Ακολίνιν.

Το αρχικό άρθρο του πρακτορείου δεν περιελάμβανε περισσότερες πληροφορίες. Ωστόσο, σε επόμενο δημοσίευμά του το Ria μετέδωσε ότι το ένα από τα δύο θύματα από τη Ρωσία και συγκεκριμένα, ο Αμπράμοβ, είναι διάσημος Ρώσος επιχειρηματίας και μαικήνας των τεχνών που, μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, είχε ιδρύσει το «Μουσείο Ρωσικών Εικόνων».

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του 56χρονου επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ο συνεργάτης του και πρώην υπάλληλος του μουσείου, Σεργκέι Μπριούν.

«Αρχικά δε θέλαμε να το πιστέψουμε. Όμως, μου το επιβεβαίωσε ο προσωπικός του βοηθός. Υπάρχουν άνθρωποι που επικοινώνησαν με την οικογένειά του και μίλησαν με τον διευθυντή του μουσείου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι νεκρός», ανέφερε η πηγή του Ria.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο  Ακολίνιν ήταν συνεργάτης του Αμπράμοβ, ωστόσο, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από τα ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, το «Μουσείο Ρωσικών Εικόνων» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Αμπράμοβ το 2006 και χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τον ίδιο. Το μουσείο προσφέρει δωρεάν είσοδο στους επισκέπτες, αλλά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, φιλοξενώντας κατά καιρούς και συναυλίες, ενώ συνολικά περιλαμβάνει περίπου 5.000 εκθέματα.

Το Ria μεταδίδει, επίσης, ότι ο  Αμπράμοβ ήταν γνωστός φιλάνθρωπος βοηθώντας συχνά με τα πρότζεκτ του βετεράνους και ορφανά, ενώ είχε συμβάλλει και στην κατασκευή εκκλησιών και σιντριβανιών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-8-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις