Logo

Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα 1-2



 
 

kerkyra_3-2-2011Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μιμήθηκε τον συνονόματο του Πειραιά και παρά την ήττα με 1-2 από την Κέρκυρα, πήρε το 4ο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

 

 

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Κίτρινες: 41' Μαζνόφ

Γκολ: 28' Μαρτίν / 17' Παρασκευαΐδης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Ρόκα, Σέλεσι, Ζαραδούκας, Τομάς, Σανκαρέ, Άλβαρες, Ρόκας, Μητρόπουλος (78' Καπετάνος), Ακόστα (59' Νέμεθ), Μόνχε, Μαρτίν.

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Αποστολίδης, Δ. Ιωάννου, Μίχος, Φλαβίνιο (77' Χάμπλε), Γιάντσης, Λαμπρόπουλος, Παρασκευαΐδης, Μονιάκης, Μαζνόφ (61' Ρίκα), Γραμμόζης, Ηλ. Ιωάννου.

Ο αγώνας

Με τον κόσμο να απουσιάζει από τις εξέδρες του Πανθεσσαλικού λόγω του κρύου και του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα (0-2) που δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στον Βόλο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, με σκοπό να αιφνιδιάσουν τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη.

Οι "Φαίακες" δίχως το άγχος, έπαιξαν πιο ελεύθερα, αφού δεν είχαν κάτι να χάσουν και δεν άργησαν να απειλήσουν την εστία του Ολυμπιακού Βόλου. Η πρώτη... προειδοποιητική βολή των παικτών του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έγινε στο 5ο λεπτό, όταν το σουτ του Φλαβίνιο πέρασε μακριά από την εστία του Ρόκα, ενώ υπήρξε και συνέχεια στο 16'. Ο Γιάντσης σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Ρόκα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι Φλαβίνιο και Γιάντσης, το πέτυχε ο Παρασκευαΐδης στο 17', όπου με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Μίχου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού Βόλου, βάζοντας ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι της διεκδίκησης της πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε άμεσα, αφού οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη, αναδιοργανώθηκαν, ξύπνησαν από τον... λήθαργο των πρώτων λεπτών και βγήκαν στην επίθεση, προκειμένου να πετύχουν ένα γκολ. Κι αν στο 21' ο Μόνχε δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, δεν συνέβη το ίδιο και με τον Μαρτίν.

 

O Αργεντινός επιθετικός με κεφαλιά ψαράκι έπειτα από σέντρα του Μητρόπουλου, νίκησε τον Αποστολίδη και έφερε και πάλι την ηρεμία στο στρατόπεδο της ομάδας του, κάνοντας το 1-1. Από 'κει και πέρα, η μόνη ομάδα που υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι γηπεδούχοι δημιουργούσαν με κάθε τρόπο ευκαιρίες, όμως είχαν πρόβλημα στο να τις μετατρέψουν σε γκολ.

Τρανό παράδειγμα τα σουτ του Μόνχε στο 35' και στο 39', όπου δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, αλλά και το τετ α τετ του Ακόστα, που όμως πρόλαβε να εξουδετερώσει ο Αποστολίδης. Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1, που έδινε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στους γηπεδούχους.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, αφού οι Βολιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, δημιουργούσαν φάσεις για γκολ και δεν ένιωθαν την παραμικρή απειλή από τους "Φαίακες", που ολοφάνερα είχαν παραδοθεί και παραδεχτεί τον αποκλεισμό τους από την συνέχεια του Κυπέλλου.

Στο 47ο λεπτό έγινε η πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Αλβάρες έβγαλε την μπαλιά για τον Μαρτίν, όμως το σουτ του τελευταίου απέκρουσε ο Αποστολίδης. Τρία λεπτά αργότερα (50'), ο πορτιέρο της Κέρκυρας έσωσε γι' άλλη μια φορά την εστία του, όταν πρόλαβε τον Ακόστα. Οι ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Αποστολίδη συνεχίστηκαν και στο 53ο λεπτό, ο Μαρτίν έδωσε στον Μόχνε, εκείνος έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακες των "Φαιάκων" φώναξε παρών γι' άλλη μια φορά.

Στα υπόλοιπα λεπτά, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη έριξαν στροφές και η Κέρκυρα βρήκε την ευκαιρία να ξαναβγεί μπροστά. Οι Νησιώτες μπορεί να μην έμοιαζαν ικανοί να απειλήσουν, όμως ένα πέναλτι από το... πουθενά, άλλαξε τα δεδομένα και έδωσε νέες ελπίδες στους φιλοξενούμενους, αφού ήθελαν ένα γκολ ακόμη. Ο Τόμας ανέτρεψε τον Γιάντση μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Ηλίας Ιωάννου ευστόχησε και έκανε το 1-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο υπόλοιπο 20λεπτο μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, αφού και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ. Ο μεν Ολυμπιακός Βόλου για να καθαρίσει την πρόκριση μια ώρα αρχύτερα, η δε Κέρκυρα για να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να φύγει από την Μαγνησία με μια ιστορική πρόκριση.

Τα νεύρα ήταν τεντωμένα και από τις δύο πλευρές, οι δυνατές μονομαχίες, οι... κοκορομαχίες έκαναν την εμφάνισή τους και οι φάσεις μειώθηκαν. Παρόλα αυτά, ο Νέμεθ που είχε περάσει αλλαγή στο 59', έκανε μια ωραία ατομική ενέργεια στο 84', αλλά τον έκοψαν οι αμυντικοί. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς και παρά την ήττα (1-2), ο Βόλος πήρε την πρόκριση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport 24


Τελευταίες Ειδήσεις