Logo

Απουσιολόγιο... στη δίκη των "Πυρήνων"



 
 

pyrines_4-2-2011Την προσεχή  Δευτέρα θα επαναληφθεί η διαδικασία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Η σημερινή  συνεδρίαση- διήρκεσε για περίπου δύο ώρες- αναλώθηκε με την περίπτωση της προφυλακισμένης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, η οποία δήλωσε ότι δεν επιθυμεί ούτε να αποχωρήσει από τη δίκη, ούτε να καταργήσει τους δικηγόρους της Νίκο Κωνσταντόπουλο και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή, κατά την έναρξη της δίκης παραδόθηκε στο δικαστήριο  επιστολή  της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, μέσω της οποίας, επανέλαβε το αίτημά της να της επιτραπεί να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της, καθώς ποτέ δεν απέσυρε από αυτούς την εντολή εκπροσώπησής της.

Στην επιστολή η κατηγορούμενη ανέφερε  ότι οι αστυνομικοί  την απομάκρυναν βιαίως από τη δικαστική αίθουσα  φορώντας της χειροπέδες, παρά το γεγονός ότι εκείνη επιθυμούσε να συνεχίσει να παρίσταται στη διαδικασία.

Καταλήγοντας, ζητούσε τη διακοπή της δίκης για να μπορέσει να συννονοηθεί με τους δικηγόρους της.

Όπως δήλωσε σε προηγούμενη συνεδρίαση η συνήγορος υπεράσπισης Ζωή Κωνσταντοπούλου, η εντολέας της  όλες τις προηγούμενες ημέρες, σε αντίθεση με τους συγκατηγορουμένους της που δήλωσαν ότι αποχωρούν από τη διαδικασία απαγορεύοντας και στους συνηγόρους τους να παρίστανται, έστελνε στο δικαστήριο επιστολές με το ίδιο περιεχόμενο.

Ωστόσο, το δικαστήριο  τις αγνοούσε και εξακολουθούσε να διορίζει αυτεπαγγέλτως δικηγόρους και γι' αυτήν.

Σήμερα η πρόεδρος Μαρία Βαρελά διευκρίνισε από έδρας ότι η υποβολή αιτημάτων προϋποθέτει παρουσία στη δικαστική αίθουσα, διότι όπως χαρακτηριστικά είπε :'' δια αλληλογραφίας δεν υποβάλλονται αιτήματα".

Μάλιστα, η κ. Βαρελά απευθύνθηκε και στον πατέρα της κατηγορουμένης λέγοντας :"εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε την κόρη σας και όλους".

Η κατηγορουμένη, τελικά μετήχθη στη δικαστική αίθουσα - μετά από δύο διακοπές της διαδικασίας - και ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή της δίκης καθώς για σήμερα οι συνήγοροί της έχουν κώλυμα και δεν μπορούν να παραστούν.

Παρόντες σήμερα  στη διαδικασία ήταν οι τρεις κατηγορούμενοι, Ερρίκος Ράλλης, Νίκος Βογιατζάκης και Εμμανουήλ Γιόσπας, οι οποίοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται, τέλος ότι την μεταγωγή τους στη δικαστική αίθουσα  εξακολουθούν να αρνούνται οι υπόλοιποι πέντε προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Παναγιώτης Μασούρας και Παναγιώτης Αργυρού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις