Logo

Βενετία: Ταχύπλοο συνετρίβη σε ύφαλο - Τρεις νεκροί [βίντεο+φωτο]



 
 

Μία ναυτική τραγωδία, με τρεις νεκρούς, έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, όταν ένα ταχύπλοο, που επιχείρησε να καταρρίψει ρεκόρ ταχύτητας, συνετρίβη σε έναν τεχνητό ύφαλο.

Το τετραμελές πλήρωμα, με  επικεφαλής έναν 76χρονο Ιταλό επιχειρηματία, τον Φάμπιο Μπούτσι, ο οποίος ήταν πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας με ταχύπλοα, επιχειρούσε να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στη θαλάσσια διαδρομή μεταξύ του Μονακό και της Βενετίας.

Σύμφωνα με τον Ιταλικό τύπο,  όταν συνέβη το δυστύχημα το σκάφος  έτρεχε επί 18 ώρες και 32 λεπτά και η μέση ταχύτητά του ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Μπούτσι και οι άλλοι δύο χειριστές του σκάφους, ένας εκ των οποίων ήταν Βρετανός, σκοτώθηκαν, ενώ ένα τέταρτο μέλος έπεσε στη θάλασσα και επέζησε, όπως ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μπούτσι σχεδίαζε και κατασκεύαζε ταχύπλοα με την εταιρεία του FB Design και με αυτά έτρεχε σε αγώνες από το 1960 πετυχαίνοντας πολλά ρεκόρ περιλαμβανομένου του ρεκόρ μεγάλης απόστασης για τη θαλάσσια διαδρομή Νέα Υόρκη-Βερμούδες, το 2012.

*πηγή φωτο και βίντεο: La Reppublica, Corriere dela Serra

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις