Logo

Τουρκικό δικαστήριο έθεσε στο αρχείο την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών Μητρετώδη και Κούκλατζη



 
 

Με απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου της Ανδριανούπολης τίθεται στο αρχείο η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές την 1η Μαρτίου του 2018. 

Το Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μεταδίδει ότι οι τουρκικές αρχές έβαλαν την υπόθεση στο αρχείο καθώς η έρευνα, ολοκληρώθηκε.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα που διενήργησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αδριανούπολης σχετικά με την κατηγορία της «στρατιωτικής κατασκοπείας», προέκυψε ότι δεν υπήρχε λόγος δίωξης τους, καθώς μετά την εξέταση του κινητού τηλεφώνου δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να στοιχειοθετεί αδίκημα.

Μετά από αυτή την απόφαση το Ποινικό Δικαστήριο της Ανδριανούπολης 

Πλέον το Ποινικό Δικαστήριο της πόλης θα εξετάσει μόνο την κατηγορία «εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη», κατά των δύο στρατιωτικών που κατά λάθος διέσχισαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι τον Αύγουστο του 2018, δηλαδή πέντε μήνες μετά την σύλληψή τους, οπότε και επέστρεψαν στην Ελλάδα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις