Logo

"Νεκρώνουν" την Τρίτη τα δημόσια νοσοκομεία



 
 

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει ρυθμίσεις που θίγουν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια, με αίτημα την απόσυρση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου».

Σε σχετική ανακοίνωση της η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ εξηγεί τους λόγους της 24ωρης απεργίας:

«Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ως "Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο", επιδιώκει την "πάση θυσία ανάπτυξη" με περαιτέρω περιορισμό των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα νοσοκομεία είναι 24ώρης λειτουργίας με την πλειοψηφία του προσωπικού να βρίσκεται στα τμήματα λόγω σοβαρών ελλείψεων.

Πώς είναι δυνατόν να ληφθεί απόφαση για απεργία με τη συμμετοχή του 50% των μελών στη Γενική Συνέλευση όπως ορίζει ο απεργοκτόνος νόμος ΣΥΡΙΖΑ;

Πώς είναι δυνατόν να συμμετάσχει στην ψηφοφορία ηλεκτρονικά ένας συνάδελφος όταν δεν θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση να διαμορφώσει άποψη ή να πείσει τους συναδέλφους για την αναγκαιότητα μιας απεργίας;

Τα μητρώα μελών των Σωματείων μας είναι πεντακάθαρα. Οι κρατήσεις των συνδρομών των μελών μας γίνονται απευθείας από τη μισθοδοσία.

Δεν πρόκειται η ΠΟΕΔΗΝ να δεχθεί κανέναν περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ψηφισθεί δεν ψηφισθεί ο νόμος.

Θα είμαστε στο δρόμο όποτε χρειάζεται με αποφάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και της ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων».

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την επόμενη Τρίτη, προκήρυξε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα της χώρας, καθώς και άλλες Ομοσπονδίες, για τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο που φέρνει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18/09/19 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις