Logo

Σε εξέλιξη η πορεία, για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα



 
 

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η αντιφασιστική πορεία που ξεκίνησε από το Κερατσίνι με τελική κατάληξη τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα.

Στην κορυφή της πορείας βρίσκονται οι γονείς και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, ενώ συμμετέχουν χιλιάδες διαδηλωτές από αντιφασιστικές οργανώσεις της αλλά και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

H αστυνομία έχει αναπτύξει αυξημένα μέτρα στην περιοχή για την αποφυγή επεισοδίων και προβλημάτων στην κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους της περιοχής.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και φωτοβολίδων για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σαλαμίνας και στην λεωφόρο Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

 

 

Σε ανακοίνωση της η οικογένεια Φύσσα αναφέρει:

«Όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην - σε μεγάλο βαθμό - κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη».

Ανάμεσα στους διαδηλωτές είναι και ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δήλωσε:

«Μπορεί να έχουμε κομματικό πανό, αλλά είμαστε εδώ ως άτομα, ως κομμάτι του κινήματος που τιμά τον Παύλο Φύσσα, τιμά όλα τα θύματα του φασισμού, τόσο τα πρόσφατα όσο και τα προηγούμενα. Ο ναζισμός δεν προέκυψε λόγω της κακής ψυχής κάποιων ανθρώπων: είναι καθαρή απόρροια, όπως και τη δεκαετία του '20, από μία τεράστια οικονομική κρίση η οποία ταπείνωσε έναν λαό. Αν συνδυάσεις μία μόνιμη χρεοδουλοπαροικία όπως στην Ελλάδα, τον εξευτελισμό ενός λαού και την έλλειψη ελπίδας, είναι πολύ εύκολο μέσα σε αυτή τη δυσαρέσκεια, να φυτρώσει ο σπόρος του κακού, να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18/09/19 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις