Logo

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού



 
 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιώντας για ραγδαία μεταβολή του καιρού.

Σύμφωναμ με την ΕΜΥ, αύριο, Πέμπτη,  το σκηνικό του καιρού θα παρουσιάζει βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει πάνω από πέντε βαθμούς της κλίμακας Κελσίου.

Η αλλαγή του καιρού θα γίνει αισθητή πρώτα στη βόρεια Ελλάδα και όσο παιρνούν οι ώρες θα επιδεινώνεται ο καιρός και νοτιότερα.

Ειδικότερα,  αύριο Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, από αργά το απόγευμα θα επηρεαστούν η Μακεδονία, κυρίως η Κεντρική, προς το βράδυ η Θεσσαλία και οι Σποράδες.
Την Παρασκευή 20-09-2019 τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο.
Στη Μακεδονία οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, ενώ από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επόμενο διήμερο θα σημειωθεί ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας άνω των 5°C στη βόρεια και ανατολική ηπειρωτική χώρα. Στην Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από την Παρασκευή.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και βόρεια, βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη βαθμιαία θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το μεσημέρι σε νότιους με την ίδια ένταση. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις