Logo

Χωρίς φάρμακα χημειοθεραπείας οι καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο Λάρισας



 
 

Σε απόγνωση είναι οι καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, καθώς δεν υποβάλλονται τις τελευταίες ημέρες στις προβλεπόμενες χημειοθεραπείες.

Αιτία το γεγονός ότι στο νοσοκομείο παρουσιάζεται έλλειψη σε συγκεκριμένα ακριβά φάρμακα που είναι απαραίτητα για την υποβολή των ασθενών με όγκο στη συγκεκριμένη θεραπεία.

Πρόκειται για φάρμακα αξίας περίπου 2.500 ευρώ το ένα τα οποία παρουσιάζουν έλλειψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αν και υπάρχει σχετική προβλεπόμενη δαπάνη ύψους  7 εκ. ευρώ περίπου κατ’ έτος.

Το πρόβλημα παραδέχθηκε με δηλώσεις της  η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Ανθή Χαλιβέρα.

Όπως είπε, κάθε χρόνο τέτοια εποχή παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα, να εξαντλούνται τα ακριβά αυτά φάρμακα, καθώς δεν επαρκούν τα χρήματα του προϋπολογισμού.

Επεσήμανε δε πως ένας δεύτερος λόγος που παρουσιάζεται η έλλειψη των φαρμάκων για τις χημειοθεραπείες, είναι πως μέσα στο 2019 παρατηρείται αύξηση κατά 30% των ογκολογικών ασθενών που επέλεξαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για τη θεραπεία τους.

Η κυρία Χαλιβέρα καθησύχασε τους καρκινοπαθείς υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες με την προμήθεια των απαιτούμενων φαρμάκων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-9-2019 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις