Logo

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για την εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίων στην Αχαρνών [φωτο]



 
 

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτηρίων που τελούν υπό κατάληψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη .

Η επιχείρηση, που  ξεκίνησε στις  6.00 το πρωί της Πέμπτης, έγινε με εισαγγελική εντολή και σε αυτήν συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί  από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα - σύμφωνα με πληροφορίες - γίνονται έρευνες και για ναρκωτικά. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχαν πραγματοποιηθεί από την Αστυνομία ανάλογες δράσεις στα Εξάρχεια.

Το πρώτο κτήριο που εκκενώθηκε βρίσκεται στη  συμβολή των οδών Σουρμελή - Αχαρνών και Μάγερ και τελούσε υπό κατάληψη από το 2016.

Στο εν λόγω ακίνητο  διέμεναν μετανάστες, ενώ στον χώρο στεγαζόταν παλαιότερα σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί περισσότεροι από 130 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά.

Οι αλλοδαποί μετά την ταυτοποίησή τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, πρόκειται να οδηγηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. 

Αμέσως μετά την εκκένωστη του κτηρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή - Αχαρνών και Μάγερ η αστυνομία 

Επιχείρηση της αστυνομίας και σε δεύτερο κτήριο υπό κατάληψη έγινε, αμέσως μετά την εκκένωση του κτιρίου στη συμβολή Σουρμελή και Αχαρνών.

Το δεύτερο κτήριο είναι ένα πενταώροφο που ανήκει σε ιδιώτη και βρίσκεται επί της οδού Αχαρνών 22, κοντά στο πρώτο.

Και σε αυτό  διέμεναν αλλοδαποί. Όπως έγινε γνωστό από εκεί ί απομακρύνθηκαν από την αστυνομία πάνω από 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, που μεταφέρονται μαζί με τους άλλους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και στη συνέχεια, μετά την ταυτοποίηση,  οι αλλοδαποί θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία και στα δύο κτήρια πραγματοποιείται έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τυχόν παράνομα αντικείμενα, καθώς και ναρκωτικά.  Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο σχετικό εύρημα. 

Με την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης  συνεργεία του δήμου Αθηναίων θα προχωρήσουν στον καθαρισμό των κτηρίων και θα τα ασφαλίσουν.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο  δήμος σε όλες αυτές τις περιπτώσεις βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και συμβάλλει στον καθαρισμό και την ασφάλιση των κτιρίων αυτών, με δικά του συνεργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει εισαγγελική άδεια για την εκκένωση ακόμη 10 κτηρίων  που τελούν υπό κατάληψη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-9-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις