Logo

Νονοί της νύχτας: Είχαν στήσει και παραδικαστικό κύκλωμα !



 
 

dikaiosyni6_05-04-2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Και σε παραδικαστικό κύκλωμα έχει εμπλοκή, ο άνθρωπος της νύχτας που φέρεται να οργάνωσε την επίθεση εναντίον του καθηγητή διαιτησίας Κύρου Βασσάρα!

Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο προκύπτει από το διαβιβαστικό του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που περιέχει τα 217 ονόματα των νονών και των μπράβων της νύχτας.

Σύμφωνα μάλιστα με τις αρχικές πληροφορίες, ο Γ. Μ. 41 ετών - που έχει το προσωνύμιο “Θαμνάκιας” - φερόταν να ήταν ανάμεσα στα άτομα που είχε συλλάβει η αστυνομία για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα.

Ωστόσο, στη συνέχεια διευκρινίστηκε, ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, αφού για την επίθεση κατά Βασσάρα διεξάγεται ξεχωριστή έρευνα, από το Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Βίας της Ασφάλειας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε σχέση με τη δικογραφία για το οργανωμένο έγκλημα - που ήδη βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή Πειραιά - ο “Θαμνάκιας” εμφανίζεται ως επικεφαλής ομάδας μπράβων, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιάσεις νυχτερινών κέντρων, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και παραβάσεις του κώδικα νόμων για τα ναρκωτικά.

Το μεγάλο μυστικό όμως για τον “Θαμνάκια”, βρίσκεται στη σελίδα 136 του διαβιβαστικού που συνοδεύει τη σχετική δικογραφία.

Με τίτλο “ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ” αναφέρονται τα εξής: «Σε συνομιλίες που έχει (σ.σ. ο Γ.Μ.) με άγνωστο συγκατηγορούμενό του, τα στοιχεία του οποίου δεν κατέστη  δυνατόν να εξακριβωθούν, ο δεύτερος του αναφέρει πως έχει κανονίσει συνάντηση με τον πρόεδρο της έδρας.

Επίσης σε συνομιλία με άγνωστο άτομο του αναφέρει πως η τακτική που θα ακολουθήσει στο εν λόγω δικαστήριο, θα είναι η παράστασή του χωρίς δικηγόρο – ένεκα της απεργίας – καθώς όπως ο ίδιος αναφέρει δεν θέλει να ζητήσει αναβολή γιατί η σύνθεση της έδρας είναι "μιλημένη"» .

Ο ανακριτής λοιπόν τώρα είναι υποχρεωμένος να ερευνήσει τι έγινε στη συγκεκριμένη δικάσιμο, ποιοι δικαστές ήταν στην έδρα και αν τελικά ο Γ.Μ. κατάφερε τελικά να “καθαρίσει”.

kuros_vassaras_05-04-2011Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο “Θαμνάκιας” έχει πολύ καλές σχέσεις με πρώην πρόεδρο μεγάλης Αθηναϊκής ΠΑΕ.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα άδυτα της Δικαιοσύνης, διατηρεί επίσης… άριστες επαφές με συγκεκριμένους λειτουργούς της που σήμερα βρίσκονται σε "θέσεις κλειδιά".

Πρόκειται για τον  ίδιο μεγαλοεφοπλιστή, που κάποιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, θεωρούν ότι είναι ο άνθρωπος που έδωσε το... πράσινο φως στον “Θαμνάκια” για τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύρου Βασσάρα, στις 30 Οκτωβρίου 2010, μετά τη λήξη του ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του “Βήματος”, ανάμεσα στις 230.000 τηλεφωνικές συνομιλίες - που κατέγραψε ο “αρχικοριός τη ΕΥΠ” και περιλαμβάνονται στη μεγάλη δικογραφία για τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος – υπάρχουν δεκάδες, στις οποίες ακούγονται δικηγόροι των νονών και των μπράβων να υπόσχονται διαμεσολαβήσεις σε δικαστές και εισαγγελείς έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Στις ίδιες συνομιλίες μάλιστα αναφέρεται με λεπτομέρειες και ο τρόπος παράδοσης των χρημάτων σε… λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Υψηλόβαθμοι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για «ένα ιδιαίτερα σημαντικό υλικό για ενέργειες δικηγόρων και δικαστών το οποίο πρέπει να αξιολογηθεί από τις ανακριτικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση των εκβιαστών».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-4-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Νονοί της νύχτας: Τα μεγάλα ονόματα


Τελευταίες Ειδήσεις