Logo

Νονοί της νύχτας: Τα πιο διάσημα θύματα του πολέμου



 
 

-Mavrakis_Lazaridis_07-04-2011

 

Τα 19 πληρωμένα συμβόλαια θανάτου

Ο Γεράσιμος Μαυράκης, ο σύζυγος της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου, έπεσε νεκρός από σφαίρες τα ξημερώματα της 20ής Οκτωβρίου 2007 στον Ταύρο.

Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας σταμάτησαν δίπλα στη μοτοσικλέτα του θύματος και ο ένας από αυτούς άρχισε να πυροβολεί εν ψυχρώ εναντίον του.

Το θύμα έπεσε νεκρό στο έδαφος, αλλά ο δολοφόνος κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα και του έριξε τρεις χαριστικές βολές.

Η δολοφονία του Γεράσιμου Μαυράκη είχε από τότε αποδοθεί σε «συμβόλαιο θανάτου» και είχε συνδυαστεί με τη δολοφονία του κουμπάρου του Γιώργου Αυτιά, στην Καλλίπολη του Πειραιά τον Ιούνιο του 2007.

Η πιο «προβεβλημένη» ωστόσο δολοφονία είναι αυτή του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου «Μούσες» Μπάμπη Λαζαρίδη, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2008 στη Βούλα, έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα πίσω από θάμνους και μόλις ο επιχειρηματίας και η σύντροφός του τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη βγήκαν από το ξενοδοχείο για να πάνε στο νυχτερινό κέντρο, δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από καλάσνικοφ.

Ο επιχειρηματίας έπεσε νεκρός, ενώ η σύντροφός του τραυματίστηκε στο πόδι. Οι αστυνομικοί που πήγαν στον τόπο του εγκλήματος μέτρησαν περισσότερους από είκοσι κάλυκες, ενώ ο ιατροδικαστής είχε μετρήσει έξι σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιά του θύματος.

Από την πρώτη στιγμή η δολοφονία είχε αποδοθεί σε «συμβόλαιο θανάτου» που εκτέλεσαν πληρωμένοι δολοφόνοι.

Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 8 Νοεμβρίου 2008, είχε δολοφονηθεί στο κέντρο της Αθήνας ο Αλέκος Κοσμόπουλος...

symbolaia_thanatou_07-04-201119 εκτελέσεις σε τέσσερα χρόνια
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών συνδέουν 19 εκτελέσεις με τη δράση του υποκόσμου των νυχτερινών μαγαζιών και των νονών της νύχτας. Οι κυριότερες είναι:

Ιούνιος 2006: Δολοφονείται ο 40χρονος Αλβανός Αλεξάντερ Σιμόνι, τον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. θεωρούσε άνθρωπο της «μαφίας των νοτίων προαστίων».

Αύγουστος 2006: Πέφτουν νεκροί οι Κώστας Κουτελιέρης και Γιάννης Κάτσιος στο Περιστέρι, δολοφονία που αποδίδεται από την ΕΛ.ΑΣ. στον Αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριζάι.

Σεπτέμβριος 2006: Δολοφονείται στο Μοσχάτο ο Γιάννης Γαβάκης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούσαν ότι ήταν μέλος ομάδας νονών στα δυτικά προάστια.

Ιανουάριος 2007: Δολοφονείται ο Σωτήρης Κούσης, που σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του «συνδικάτου του εγκλήματος» που έδρασε την περίοδο 1988-1994.

Ιανουάριος 2007: Δολοφονούνται στη Νίκαια ο 27χρονος Αριστοτέλης Γιαγιάς και ο 27χρονος Βασίλης Νασιπιάν που τον συνόδευε.

Ιανουάριος 2007: Δολοφονείται στον Αγιο Δημήτριο ο 37χρονος Γιώργος Αρβανιτάκης, τον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. θεωρούσε μέλος ομάδων που δρούσαν στη νύχτα.

Ιούνιος 2007: Δολοφονείται ο επιχειρηματίας Γιώργος Αυτιάς έξω από καφετέρια στην Καλλίπολη, σημείο-καμπή στον πόλεμο των νονών.

kalasnikof_07-04-2011Οκτώβριος 2007: Δολοφονείται από σφαίρες πληρωμένων εκτελεστών στην οδό Πειραιώς στον Ταύρο ο επιχειρηματίας Γεράσιμος Μαυράκης, σύντροφος της Νένας Χρονοπούλου.

Νοέμβριος 2008: Δολοφονείται στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη Λεωφόρο Θηβών ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Κοσμόπουλος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και φυλακιστεί για ποικίλες εγκληματικές ενέργειες.

Δεκέμβριος 2008: Αγνωστοι στήνουν καρτέρι θανάτου στον 40χρονο ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Μπάμπη Λαζαρίδη έξω από ξενοδοχείο στην Ποσειδώνος. Τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στα γεγονότα που αναδρομικά ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο.

Μάιος 2009: Εκτελείται με μία σφαίρα στο κεφάλι μέσα σε ζαχαροπλαστείο στον Πειραιά η Μαρία Καφιέρη, σύζυγος του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Γιώργου Αυτιά. Πρόκειται για την πρώτη δολοφονία γυναίκας στον πόλεμο του ελληνικού υποκόσμου.

 Ιούνιος 2009: Πυροβολείται εν ψυχρώ ο 36χρονος επιχειρηματίας Γιώργος Αναγνωστόπουλος στο Γαλάτσι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-4-2011 από directNEWS.gr πηγή:Έθνος

σχετικά θέματα:

Νονοί της νύχτας: Τα μεγάλα ονόματα


Τελευταίες Ειδήσεις