Logo

Η ΕΛΑΣ ξοδεύει 2 εκατ. ευρώ για πληροφορίες



 
 

elas 12-1-2013Οι πληροφορίες είναι μια σημαντική παράμετρος για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία τηρεί σιγήν ιχθύος για το θέμα, αρνούμενη...

να διευκρινίσει το ακριβές ποσό των κονδυλίων που δαπανώνται για τη δημιουργία και διατήρηση πληροφοριακών δικτύων σχετικών με τη δράση ληστών, εμπόρων ναρκωτικών ή επίδοξων τρομοκρατών.

Όπως προκύπτει από τους γενικούς κωδικούς, που παρουσιάζει το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τα έξοδα όλων των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων, η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται να δαπανά  ακόμη και 2.000.000 ευρώ το χρόνο για πληροφορίες, οι οποίες αξιοποιούνται για τη δίωξη του εγκλήματος.

Αναλυτικότερα, η μερίδα του λέοντος από τα κονδύλια κατευθύνεται στις λεγόμενες απόρρητες δαπάνες, οι οποίες αφορούν προμήθειες διαφόρων εξοπλιστικών συστημάτων και τεχνικών μέσων (από χημικά και δακρυγόνα μέχρι σύγχρονα συστήματα παρακολουθήσεων και άλλα υλικά υποδομής).

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, «Κόσμος του Επενδυτή», μεγάλα ποσά δαπανώνται και σε «ειδικές αμοιβές», που αφορούν τα ποσά τα οποία χορηγούνται σε αστυνομικούς για εξαίρετες πράξεις τους στον τομέα της πάταξης της εγκληματικότητας και είναι περίπου 1.000.000 ευρώ ετησίως.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-1-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις