Logo

Απατεώνας πουλούσε ανύπαρκτα οχήματα με αγγελίες στο Διαδίκτυο



 
 

apath hlektronikh 19-4-2013Τουλάχιστον τρία άτομα έπεσαν θύματα ενός απατεώνα, ο οποίος αναρτούσε αγγελίες σε ιστοσελίδα στο Ίντερνετ για την πώληση...

αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Οι ανυποψίαστοι πολίτες έστελναν την προκαταβολή που ζητούσε ο δράστης, αλλά τα οχήματα των αγγελιών δεν τα έβλεπαν ποτέ, αφού δεν υπήρχαν!

Δράστης της απάτης είναι ένας 31χρονος που κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης, από όπου κατάφερνε, μέσω του Διαδικτύου, να "ψαρεύει" θύματα σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είχε πάρει στις 4 Απριλίου 600 ευρώ από 39χρονο στο Άργος, ενώ την ίδια ημέρα απέσπασε και 650 ευρώ από έναν 29χρονο στη Χαλκίδα.

Επίσης, ο 31χρονος στις 9 και 10 Απριλίου, εισέπραξε 790 ευρώ από έναν 59χρονο στην Καρδίτσα και άλλα 1.040 ευρώ  από έναν 22χρονο στο Παλαιό Φάληρο, ενώ το τελευταίο θύμα, γλίτωσε τα λεφτά του την τελευταία στιγμή. 

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ασφαλείας Ηρακλείου εντόπισαν τον 31χρονο σε ένα υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. όπου είχε πάει για να εισπράξει την ταχυδρομική επιταγή ύψους 600 ευρώ που του είχε στείλει ένας 24χρονος υποψήφιος αγοραστής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 31χρονο, σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απάτες μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και τον οδήγησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Σημειώνεται, ότι οι διωκτικές αρχές διερευνούν αν υπάρχουν και άλλα θύματά του 31χρονου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-4-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις