Logo

ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναστολών για την εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία



 
 

Ste 27-5-2013Με πέντε αποφάσεις του το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε τις ατήσεις που είχαν υποβάλλει  Σύλλογοι...

Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και μεμονωμένοι γονείς, ζητώνας την αναστολή της αρχικής απόφασης, η οποία καθόριζε τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στα πρότυπα πειραματικά σχολεία για το σχολικό έτος 2013-2014.

Ειδικότερα, τα πειραματικά σχολεία μετονομάστηκαν σε «Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία» και η εισαγωγή των μαθητών στην Α' Γυμνασίου και Α' Λυκείου δεν γίνεται πλέον με κλήρωση, αλλά με εξετάσεις (τεστ δεξιοτήτων και γνώσεων).

Συγεκριμένα, σύμφωνα με το νέο καθεστώς οι μαθητές των πρότυπων Δημοτικών σχολείων, για να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο πρότυπο Γυμνάσιο θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις, ενώ με το παλαιό σύστημα δεν χρειαζόταν να υποβληθούν σε δοκιμασία.

Οι αιτούντες ζήτησαν να ακυρωθεί η από 20.2.2013 απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πειραματικών Σχολείων με την οποία καθορίστηκε ο τρόπος εισαγωγής των μαθητών στα πρότυπα πειραματικά σχολεία για το ερχόμενο σχολικό έτος 2013 - 2014.

Ωστόσο, στις 12.3.2013 εκδόθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή Πειραματικών Σχολείων νέα απόφαση, η οποία επαναλαμβάνει κατά βάση την προγενέστερη από 12.3.2013 απόφαση του ίδιου οργάνου.

Κατόπιν αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν (με τις υπ' αρίθμ. (186,188 -191/2013 αποφάσεις) ότι οι αιτήσεις των Συλλόγων Γονέων κ.λπ. δεν έχουν πλέον αντικείμενο, καθώς στρέφονται κατά μιας αποφάσεως η οποία έχει αντικατασταθεί.

Με αυτό το σκεπτικό το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις των γονέων, κ.λπ.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 18.4.2013 συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι αιτήσεις των Συλλόγων Γονέων κ.λπ. με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η δεύτερη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πειραματικών Σχολείων και αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων πριν τις εξετάσεις που θα γίνουν στο τέλος του ερχόμενου μήνα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-5-2013 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις